Vanaf 7 augustus een wijnhuis in Hengevelde

Na de Bloemruiker, de Witte Prinses en Rotink Kerst en Kado een nieuwe bestemming voor het pand bij de rotonde aan de Bentelosestraat: “De eerste dag dat we open zullen gaan voor het publiek zal vrijdag 7 augustus zijn , de opening volgt in september, dit in verband met de vakanties” zegt toekomstig uitbater Hilly Wissink uit Haaksbergen. “Ik heb hiervoor bij Jalloh tolk vertaal en secretariaat bureau gewerkt, niet als vertaalster, maar als telefoniste - receptioniste. Op een gegeven moment kwam ik een vacature tegen bij een wijnhuis-slijterij in Haaksbergen. Ik heb  een tijdje een duobaan gehad. Zo ben ik de opleiding gaan volgen tot vinoloog, koken is mijn passie en daarbij een lekkere wijn uitzoeken maakt het helemaal af!”

Wat kan de klant in Wijnhuis de Deurne verwachten?

“Het assortiment bestaat voor het grootste deel uit wijnen uit vooral Europese landen, Frankrijk, Spanje, Portugal ,Duitsland , Oostenrijk en niet te vergeten Italië. Ook wijnen uit Chili en Argentinië, maar ook biologische wijnen .Ik verkoop  wijnen, die niet bij de supermarkt te verkrijgen zijn of bij een groothandel. Deze worden ingekocht bij kleine buitenlandse wijnhuizen, zo krijg je een unieke wijn die niet in de massa geproduceerd word.

Daarnaast verkoop ik ook sterke dranken, die je bij een slijterij vindt, zoals jenevers, likeuren, whisky en speciaal bieren. Om eenvoudiger een keuze te kunnen maken over de keuze van een wijn, heb ik altijd verschillende wijnen op de proeftafel staan,Hierbij geef ik graag advies.In de toekomst ben ik  van plan om zelf wijnen in te gaan kopen in het buitenland. Dit karakteristieke pand aan de Bentelosestraat, waar ik nu begin, vind ik een prachtige plek , waar ik ook proeverijen kan geven en zelfs workshops organiseren”.

Waar komt de naam ‘Wijnhuis de Deurne’vandaan?

De Deurne is de bijnaam  van mijn familienaam Wissink. Het andere Wijnhuis Deurne, ligt in de plaats Deurne, in Brabant. Dus ik verwacht geen problemen.

Zoals vermeldt; De eerste dag zal vrijdag 7 augustus zijn , de opening volgt in september, in verband met de vakanties.

Graag tot ziens!”