Arjan Assink naar halve finale Bier Battle

Arjan Assink, caféhouder uit Hengevelde, heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de halve finale van de Bier Battle te bereiken! Volgende week donderdag melden zij zich bij de Grolsch Bierbrouwerij om het op te nemen tegen een ander team uit Overijssel en twee teams uit Gelderland. In de foyer van RTV Oost werd gisteravond de spannende voorronde gehouden van de jacht op de grootste bierkenners van Oost-Nederland. Arjan over de dag van gisteren: "De voorronde was uiteindelijk moeilijker dan verwacht. We hadden ook al snel in de gaten dat er een aantal toppers uit ‘het wereldje’ aanwezig waren, dus we wisten dat we goed moesten scoren. Sommige vragen waren inkoppers, andere waren voor ons echt niet te beantwoorden. Doordat Roy en ik allebei een biercursus doorlopen hebben en natuurlijk veel met bier bezig zijn, zat het met de basiskennis gelukkig wel goed en hebben we op die vragen ook goed gescoord. Op het onderdeel tappen haalde ik samen met iemand uit Nijmegen de hoogste score, maar het bleef spannend, vooral ook omdat we in de tussenstand nog ergens in de middenmoot stonden. Iets na tienen kwam de uitslag door en hoorden we dat we volgende week naar de Grolsche Bierbrouwerij mogen om daar de halve finale te gaan spelen. Ter voorbereiding duiken we beiden nog wel even in de theorie, met tappen en proeven zit het wel goed! We mogen elk 5 mensen meenemen die ons aan kunnen moedigen, dus het zal vooral weer een gezellige avond worden!`, vertelt Arjan enthousiast. 

Zoals Arjan al aangeeft vormt hij een team met Roy Spekhorst, de uitbater van Pelle's biercafé in Albergen. Hoe kwam deze samenwerking tot stand, Arjan? "Roy en ik kennen elkaar al zo’n 5 jaar via de Grolsch Horeca Academie. We hebben allebei deze opleiding gedaan en kwamen elkaar tegen op een zogenaamde terugkomdag van deze opleiding. We zijn allebei Tukkers, hebben allebei een café en een passie voor bier, dus dat zat gelijk wel goed. Sinds die tijd zijn we goede vrienden en delen we veel kennis en ervaringen uit. Vorig jaar besloten we om samen een biercursus te doen in Gulpen (Zuid-Limburg). Drie dagen lang hebben we daar in de ‘schoolbanken’ gezeten, maar het waren ook vooral hele gezellige dagen. Door het succesvol afronden van die cursus mag ik mezelf dan ook bierambassadeur noemen."

Arjan mocht ook nog even aanschuiven bij Karen Eshuis in de uitzending op RTV Oost (foto boven). "Op de dag van de voorrondes (donderdag) werd ik rond 12 uur benaderd door Karen Eshuis of Roy en ik ter inleiding op de Bierbattle niet even aan wilden schuiven in haar programma om over bier te praten. Natuurlijk wouden we dat!"

Van de finale worden tv-opnames gemaakt die door RTV Oost en Omroep Gelderland op 26 en 27 december worden uitgezonden. Alle informatie over de Bier Battle lees je op www.rtvoost.nl/bierbattle  en www.gld.nl/bierbattle.

Assink in Café Top 100: Bier voor 100 cent
Arjan was de laatste tijd vaker in het nieuws. Met de kroeg van Arjan en zijn vader Café Assink staan ze voor het eerst in de Café Top 100 (Jurynotering 100e en Publieksprijs 6e plaats). Om dat te vieren organiseren ze vanavond een Café Top 100 Borrel. Tussen 21:30 en 23:30 uur kost een glas bier/wijn of frisdrank 100 eurocent.