Cogas glasvezel dichtbij voor buitengebied gemeente Hof van Twente

Cogas gaat in rap tempo verder met de aanleg van glasvezel op het platteland in Twente en een deel van Salland. Om glasvezel in het buitengebied van de gemeente Hof van Twente te kunnen aanleggen moet 50 % van de inwoners vóór 31 oktober 2016 een abonnement via glasvezel afnemen. Hiervoor hebben Harry Scholten, wethouder gemeente Hof van Twente en Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V., vandaag het startsein gegeven. In de gemeente Hof van Twente gaat het om zo’n 3.200 huishoudens en bedrijven. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 5 verschillende aanbieders, voor consumenten Caiway, Fiber en Solcon. Ondernemers kunnen terecht bij de zakelijke dienstenaanbieders CBizz en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een Vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.
Na de zomervakantie valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Cogas heeft ervoor gekozen om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Cogas te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel te kunnen aanleggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. 

Belang breedbandverbinding groot
Harry Scholten, wethouder van de gemeente Hof van Twente, onderschrijft het belang van een breedbandverbinding voor iedereen op het platteland. “Om in de toekomst te kunnen blijven wonen, werken en leven in het buitengebied is een goede verbinding onmisbaar. Ontwikkelingen gaan namelijk snel en wil je bijblijven dan moet je hierin mee. Met name de agrarische, toeristische en zorg sector hebben er veel belang bij, maar ook voor een gezin met opgroeiende kinderen is glasvezel belangrijk.”
Glasvezel voor iedereen
Het uitgangspunt voor Cogas is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal bewoners kan geen gebruikmaken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. Cogas zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.
Vraag glasvezel in buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde inschrijvingen in verschillende gebieden in Twente. In deze gebieden heeft 50% van de inwoners inmiddels gekozen voor een abonnement via glasvezel en is Cogas bezig met de aanleg.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.