Hengeveldenaar Jos Groothuis neemt Auto Bleeker over

Auto Bleeker Enschede aan de Boddenkampsingel in Enschede heeft een totale metamorfose ondergaan. De showroom is in de afgelopen periode grondig aangepakt en ademt een gemoedelijke sfeer. Hengeveldenaar Jos Groothuis en Pieter Suringa, die het autobedrijf hebben overgenomen, nodigen iedereen uit op 17 en 18 september a.s.
Groothuis (algemeen directeur) en Suringa (eindverantwoordelijk voor de verkoop) zijn jaren werkzaam geweest voor de Bleekergroep en hebben na de sluiting van Auto Bleeker Enschede in Hengelo de Enschedese vestiging nieuw leven ingeblazen. Het enige wat is gebleven is de vertrouwde naam. Overigens is er in Hengelo nog wel de schadehersteltak van Bleeker gevestigd.

"Nadat Auto Bleeker in Hengelo was gesloten en het dealerschap van de merken Opel en Kia was beëindigd, hebben wij de Enschedese vestiging overgenomen van Ben Schwering. Wij geloven in de Enschedese markt. Uit ervaring weten we heel goed wat mensen willen. Wij hebben niet alleen een mooie voorraad aan occasions staan, maar ook kan men bij ons terecht voor een nieuwe auto, ongeacht van welk merk en type. Daarmee kunnen we de klant nog beter van dienst zijn."

Meerdere merken
Dat het nieuwe bedrijf niet langer verbonden is aan één merk biedt vooral voordelen. Suringa: "We hebbengeen dealerverplichtingen. Wij moeten dus niets. Wij doen alleen nog wat onze klanten willen. Wij leveren alle merken en in onze werkplaats verzorgen wij ook het onderhoud en reparaties. We kunnen auto's van elk merk aan in onze werkplaats, binnen de volledige fabrieksgarantie."

Veelzijdig
De kracht van Auto Bleeker Enschede is de veelzijdigheid. Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte auto's, beschikt het bedrijf over een gemoderniseerde Car-Prof, het ASN Schadebedrijf, INQAR autoverhuurbedrijf en Bleeker Lease. "De bekende Bleeker-slogan 'Sterk in elk merk' handhaven we dan ook", zegt het duo in koor. "Maar niet minder belangrijk is dat we een compleet bedrijf zijn op het gebied van automotive. En dat is precies wat men tegenwoordig verwacht van een autobedrijf."