Kinderdagverblijf Bommel de beer 15 jaar

Kinderen komen blij binnenhuppelen. ‘Mariékee!’, roepen twee peutertjes enthousiast bij het zien van één van de vaste pedagogisch medewerkers. ‘Ze gaan hier altijd met veel plezier naartoe’, verklaart de moeder. ‘Dat maakt dat ik zelf ook met een gerust gevoel naar mijn werk ga.’ Eigenaar Sandra Veehof-Vaanhold begon 15 jaar geleden met kinderdagverblijf Bommel de Beer, boven de winkel van Wolterink, een eind verderop aan de Goorsestraat in Hengevelde. Momenteel bestaat het bedrijf uit twee vestigingen met 10 goed opgeleide, enthousiaste medewerkers. Samen leiden ze 3 groepen kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. Daarnaast biedt Bommel de Beer peuteropvang en buitenschoolse opvang voor kinderen tot 12 jaar. In een onlangs gehouden enquête waardeerden de ouders Kinderdagverblijf Bommel de Beer met een 8,8. “Die waardering voelt als een kroon op 15 jaar fijn samenwerken”, aldus Sandra Veehof. 

Als het weer het toelaat spelen de kinderen buiten waar een grote zandbak met glijbaan is, en allerlei speelmaterialen. Maar ook binnen is er van alles te doen in verschillende knutsel- en speelhoeken die, afhankelijk van de seizoenen, thematisch ingericht zijn. Op gezette tijden is er ruimte voor eten, drinken en dutjes. “Altijd weer leuk om van ouders te horen dat ze verrast zijn over wat hun kindje bij ons gedaan en geleerd heeft: ‘Ze hangt uit zichzelf haar jas op, hij zet de laarsjes keurig bij de deur en komt thuis met allerlei nieuwe woorden! Sandra Veehof heeft daar wel een verklaring voor: “Kinderen ontwikkelen zich het best in een omgeving waar ze zich veilig en geborgen voelen en waar structuur en regelmaat is. Die sfeer vormt de basis bij Bommel de Beer. En volgens de methode voor- en vroegschoolse educatie (VVE), bereiden we kinderen spelenderwijs voor op het basisonderwijs.”

Continuïteit en rust
Eén van de moeders vult aan: “de rust, de aandacht en de professionele begeleiding is top hier. En wat ik ook zo fijn vindt van ‘Bommel’, is de continuïteit. Bij ziekte van een medewerker is opvang altijd gewaarborgd. Dat vind ik echt een voordeel ten opzichte van particuliere oppas, waarmee ik ook ervaring heb opgedaan. Qua kosten doet het elkaar vrijwel niets. Zeker als je bedenkt dat het uurtarief van €6,72 hier all inclusive is. Dus inclusief, eten, drinken en luiers. Je hoeft zelf niets extra’s mee te nemen. Heerlijk, want ik ben ’s morgens al druk genoeg voordat we de deur uit gaan.” 

Warme overdracht naar basisschool
Voordat kinderen 4 jaar zijn, en naar de basisschool gaan, zorgt Bommel de Beer, in goed overleg met de ouders, voor een ‘warme overdracht’. “We hebben hele goede contacten met leerkrachten van basisscholen in de omgeving. Zij komen hier met regelmaat om te kijken hoe het gaat met kinderen die de overstap bijna gaan maken. Ook met een logopedist voor taalontwikkeling en een fysiotherapeut voor motoriek, hebben we afspraken over periodieke screening. We houden de ontwikkelingen van elk kind nauwkeurig bij en bespreken deze 2 keer per jaar met de ouders.  In goed overleg dragen we dit over aan een leerkracht die mede op basis hiervan kan inschatten in welke klas het kind goed past.”

Meer informatie: www.kinderdagverblijfbommeldebeer.nl of 0547 351 565.

Tekst: