Wel zonne-energie, niet op eigen dak: Pelle biedt uitkomst

Wat als je zelf graag zonne-energie wilt opwekken maar dat niet op eigen dak kan of wil? Dan biedt de Maatschap Pelle-Rupert uitkomst. Zij hebben het dak van hun melkveestal beschikbaar gesteld aan Coöperatie Hof van Twente op Rozen. Ronald en Karin Pelle geven alle Hengeveldenaren graag bij hen thuis gelegenheid om nader kennis te maken met dit mooie initiatief. Zij nodigen u daarom uit om op een nader te bepalen dag en tijdstip bij hen op de koffie te komen. Als u een recente jaarnota meeneemt waarop het verbruik en de tarieven staan, dan kan ter plekke een berekening worden gemaakt wat lidmaatschap van de Coöperatie u aan voordeel oplevert.
U kunt u aanmelden bij Ronald Pelle (06-22502906)

Deze Coöperatie maakt gebruik van de Regeling verlaagd tarief energiebelasting, ook wel postcoderoosregeling genoemd. Daardoor kun je tegen minimale inleg profiteren van zonnepanelen die de Coöperatie plaatst op daken van grote gebouwen in je eigen buurt.

Lidmaatschap Coöperatie

Je wordt lid van de Coöperatie door een Ledenovereenkomst met de Coöperatie aan te gaan. Deze geeft je 15 jaar lang recht op 4 cent korting per kWh bij 14 energiebedrijven. Deze bedienen samen meer dan 60% van de Nederlandse huishoudens.

Klant worden van ons eigen energiebedrijf om.

Om is het coöperatieve energiebedrijf waar Hof van Twente op Rozen samen met 35 andere lokale energiecoöperaties eigenaar van is. Leden profiteren als klant van bijzonder lage vaste leveringskosten. Deze zijn bij de meeste energiebedrijven rond de 40 euro per jaar per product (stroom en gas). Bij om betaal je door de nauwe administratieve samenwerking met Hof van Twente op Rozen slechts 6 euro!

Inschrijven op het zonnedak maatschap Pelle-Rupert

Op dit moment heeft Hof van Twente bijna 30 leden. Als er zich nog 15 leden aanmelden als lid en zich inschrijven op het zonnedak van maatschap Pelle-Rupert, dan neemt de Coöperatie ook het besluit om het dak van de melkveestal vol te leggen met zonnepanelen.

De Coöperatie heeft tevens een dak beschikbaar bij het rundveebedrijf van Tonny en Danielle Jonker in Diepenheim en bij Niels en Marlous Katier op het Zeldam. Deze drie agrarische bedrijven hebben allemaal de insteek om bij te dragen aan de doelstelling van de gemeente Hof van Twente om in 2035 energieneutraal te zijn.

Tevens vinden ze het te gek voor woorden dat er landbouwgrond wordt gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen.
Het is de bedoeling om in Maart 2018 een start te maken met het leggen van de zonnepanelen.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van www.hofvantwenteoprozen.nl