SIO brengt goed nieuws, Erik Hulzebosch de humor

Gisterenavond op de algemene ledenvergadering de Kolenbrander werd duidelijk dat de Hengeveldse Ondernemersvereniging SIO met 115 leden er goed voorstaat en dat ook wil uitdragen. Dit onder andere door een substantiële financiële bijdrage te leveren voor een heuse Jeu de Boules baan in Hengevelde. Door de afgelopen vorst is hier enige vertraging opgetreden maar de bedoeling is om deze op zeer korte termijn te gaan aanleggen. De baan komt voor de kantine van Kulturhus de Marke.
Verder is naar buiten gekomen dat de inmiddels 10 jaar oude feestverlichting in de komende drie jaar stapsgewijs vervangen zal gaan worden waarvoor nog een opslag wordt gezocht. Tevens is gemeenteambtenaar Bart Greven onlangs in gesprek geweest met de provincie omtrent uitbreiding van het bedrijventerrein aan de rand van ’t Wegdam:

Bart Greven: ”Op de mail over ontwikkeling van industriegrond in Hengevelde zijn behoorlijk wat reactie op af gekomen. Ik ben met wethouder Wim Meulenkamp bij de provincie geweest en ik kan wel zeggen: Het staat er goed voor. De prognose van tussen de 3,4 en 3,6 hectare is zo ongeveer uitgekomen dus dat ziet er goed uit. Dat is het dubbele van wat er nu wordt aangelegd op ’t Wegdam. Op Zenkeldamshoek in Goor is onlangs ook al 3,5 hectare verkocht en daar zijn we allemaal erg blij mee.”


Het einde van de vergadering was voor het afscheid van bestuurslid Ellen te Riele. In 2008 al toegetreden, 10 jaar later gaf Ellen aan het een en ander niet meer te kunnen combineren. Voorzitter Martijn Tuinte: ”Ellen was al die jaren een waardevolle kracht, bedankt voor alle goede teksten en de contacten met de gemeente. In de nabije toekomst zullen we dan ook nog wel meer aandacht besteden aan dit feit.”


Mart Smeets kwam er niet echt goed vanaf deze avond

Het hoogtepunt van de avond was spreker Erik Hulzebosch. Bekend van zijn accent en de tweede plek achter Henk Angenent bij de Elfstedentocht op 4 januari 1997. Met een hoge mate van zelfreflectie en zelfspot vermaakte hij de aanwezigen. Wat het schaatsen hem allemaal heeft gebracht, hoe het mogelijk was dat hij als 14-jarige de tocht der tochten voor het eerst uit reed en zijn uitgesproken mening over Mart Smeets: een aanrader!

Als 14-jarige meedoen op naam van zijn broer

Pijnlijk moment...