zaterdag 24 februari 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Keurslagerij Brummelhuis zoekt leerling slager

  • dinsdag, 20 februari 2018 12:47

Voor onze slagerij zijn wij op zoek naar een ( leerling ) slager. Lijkt het je leuk om in een ambachtelijke slagerij/cateringbedrijf te werken waarin alle aspecten van het vak voorbij komen. Of werk je al in een slagerij. En lijkt het je leuk om ons team te komen versterken. Neem dan contact met ons op.

Nieuwe ondernemer in Hengevelde: Sven Broshuis

  • dinsdag, 20 februari 2018 05:12

Sven Broshuis is onder de naam BHS Broshuis in Hengevelde gestart als zelfstandig ondernemer. Hiermee mengt hij zich onder de schilders met zijn vernieuwende kijk. Binnenshuis spuitwerken met een vernieuwende kijk op schilderwerk door de ogen van een verfspuiter. Sven: "Door middel van de nieuwste technieken, zoals nevelarm verfspuiten, mallen en bokken die snel en handig werken mogelijk maken. Dit alles geïnspireerd door de Sigma en hun visie hier op. Wij zijn ervan overtuigd dat binnen 10 jaar het binnenshuis schilderwerk voor 60 – 80% gespoten wordt. Zijn uw muren, plafonds, kozijnen, radiatoren of de keuken zelf aan een metamorfose toe, of wilt u gewoon van uw vergeelde deuren en kozijnen af? Dan hebben wij de oplossing en spuiten we ze ter plekke in de kleurvaste Nova Spray en de muren en plafonds met de daarvoor bestemde muurverven."

Meer dan dertig ondernemers waren 5 februari aanwezig in Herberg de Pol tijdens de informatieavond ‘Zon op agrarische- en bedrijfsdaken’ georganiseerd door gemeente Hof van Twente en onafhankelijk adviesbureau ECONNETIC. Doel van de informatieavond was ondernemers informeren over een collectief project om gezamenlijk een groot aantal vierkante meters bedrijfsdak te bundelen om vol te leggen met zonnepanelen. Bedrijven die meer willen weten en afgelopen maandag niet aanwezig konden zijn, kunnen zich tot uiterlijk 15 februari nog melden. Econnetic maakt dan een afspraak. Melden kan via de website: http://hofvantwente.zonopbedrijfsdaken.nl/.

Goed resultaat
Met deze avond is de eerste stap gezet om gezamenlijk te kijken of een dergelijk project succesvol kan worden in Hof van Twente. Het zeer bemoedigende resultaat van de avond laat zien dat ondernemers interesse hebben hun bedrijf te verduurzamen. Al 11 ondernemers hebben zich daadwerkelijk aangemeld om hun dak ter beschikking te stellen. Daarmee zetten zij een goede stap richting een groot aantal vierkante meters schone energie.

Niet aanwezig geweest? Maak een afspraak!

Voorafgaand aan de avond gaf een aantal ondernemers aan wel interesse te hebben, maar niet aanwezig te kunnen zijn op 5 februari. Met hen maakt ECONNETIC een afspraak. Ook andere belangstellende ondernemers hebben de mogelijkheid om zich alsnog hiervoor te melden. Dat kan nog tot uiterlijk 15 februari via de website http://hofvantwente.zonopbedrijfsdaken.nl/. Iedereen met een dak van minimaal 150m2 en een grootverbruikaansluiting (>3x 80A) kan deelnemen aan ‘Zon op Agrarische- en bedrijfsdaken Hof van Twente’ en het dak rendabel inzetten voor de opwek van schone energie.

Voordeel gezamenlijke aanpak

De aanpak die de gemeente en ECONNETIC voorstellen heeft als voordelen dat de ondernemer wordt ontzorgd, hij of zij niet zelf hoeft te investeren en dat beheer en onderhoud zijn geregeld. Zo werken gemeente en ondernemers samen aan een duurzame en energieneutrale gemeente in 2035.

Afgelopen vrijdag heeft bakkerij Nollen naar aanleiding van de  oliebollenactie de cheque met een mooi bedrag van 11.000 euro mogen overhandigen aan De Nije Stichting! Het Nije huis, het begon als een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten maar is inmiddels uitgegroeid tot een centrum voor (na) zorg en ondersteuning.
“Dit jaar koop je je oliebollen wel heel makkelijk! Bij onze Drive-in op Het Wegdam 3B in Hengevelde!” schreef Nollen op haar Facebookpagina.  De Drive-in was op 30 en 31 december geopend van 10:00 tot 15:00 uur. De oliebollen van Bakkerij Nollen hebben de 11e plek behaald in de landelijke AD oliebollentest met een score van 9,1.

Het is 10 maand geleden dat Bistro de Kolenbrander aan het Tubantia Lezersmenu deelnam. Het was een drukke, maar geslaagde maand April. In plaats van het gebruikelijke 3-gangenmenu, stuntte de bistro door een heerlijk 4-gangenmenu uit te serveren, voor maar €27,50. Met een tartaar van zalm als voorgerecht, runderbouillon als tussengerecht, een duo van kalfsmedaillon en gekonfijte Barbarie eend als hoofdgerecht en een lekkere karamel panna cotta als dessert, ging menigeen voldaan en tevreden naar huis. Heeft u zelf genoten van dit heerlijke menu of ziet u Bistro de Kolenbrander graag als nummer 1 van 2017? Dan is het nu tijd om te stemmen! Stemmen kan tot 19 februari via https://club.tubantia.nl/stem-op-het-beste-lezersmenu-van-2017?destination=node/15. Daarnaast kans maken op een leuke prijs? Stem op de Kolebrander, like en deel het bijbehorende Facebookbericht, en maak kans op een dinerbon van €50,-! Waar wacht u nog op?

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Poll: Wie wordt er kampioen? WVV’34? Cupido?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niemand kan je minderwaardig laten voelen zonder jouw toestemming

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren