woensdag 24 mei 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Volledig programma Hengevelde bekend

  • dinsdag, 23 mei 2017 19:46

Het volledige programma van de Zomerfeesten Hengevelde staat vast. Naast een uitverkochte 2e zaterdagavond met onder andere Kensington staat er in dit jubileumjaar Het Grootste Kantinefeest van Nederland en Poar Neem’n op Zondag op het programma. Op de tweede zondagmiddag wordt flink uitgepakt met veel straattheater, een zondagmarkt en afgesloten Goorsestraat. De vijftigste editie van Zomerfeesten Hengevelde wordt een ouderwets geweldig feest!Vrijdag 9 juni worden de twee feestweekenden gestart met het Bedrijvenuurtje. Op zaterdag 10 juni wordt Het Grootste Kantinefeest van Nederland gehouden, een gezellig teamuitje in de sferen van de sportkantine met dito muziek. Op zondag 11 juni is er vanaf 10.00 uur Autorodeo. Dit spektaculaire evenement trekt al jaren vele duizenden bezoekers naar Hengevelde.

Höftereis wordt verrassingsreis!

  • zaterdag, 20 mei 2017 22:25

De ouderen van Hengevelde gaan weer ouderwets op  reis. Ter gelegenheid van het gouden jubileum van de Zomerfeesten wordt een oude, maar bijzondere gebeurtenis van vroeger herhaald. Hoe de organisatie van deze unieke belevenis eruit zal zien, wordt nader bekend gemaakt op Wegdam Nieuws. In de jaren vijftig en zestig was het een geliefd evenement, de jaarlijkse bejaardenreis. De organisatie was in goede handen bij bekende dorpsgenoten als Johan Hafkamp en Theo Wegdam. In de jaren zeventig besloot de toenmalige commissie om het stokje over te dragen aan jongere Wegdammers. Hafkamp benaderde Nico Bauhuis, Hennie Tuinte en Gerard Brink. Zij drieën hebben de organisatie vele jaren op zich genomen. ‘We gingen altijd met zeker vijftig auto’s die zich opstelden langs de Goorsestraat. Ze hadden allemaal een nummer’, vertelt de tegenwoordig in Delden woonachtige Nico. ‘Men kon zich opgeven bij ons en ook benaderden we zelf wel mensen om mee te doen. De chauffeurs haalden de mensen thuis op.’
Check HIER een  filmpje.

Zaterdag 10 juni wordt in Hengevelde de grootste clubkantine van Nederland ingericht. Het Grootste Kantinefeest van Nederland is het ideale teamuitje aan het eind van het seizoen. Dit unieke feestconcept speelt in op de sfeer van de derde helft en is een ludiek eerbetoon aan de echte helden van de clubkantine: vrijwilligers, kelderklassers, kantinepersoneel, materiaalmannen en thuissupporters. “Iedereen is welkom tijdens deze zwaarste derde helft van het jaar”, zegt Robin Raanhuis van de organisatie. “Wat wel opvalt is dat zich tot nu toe vooral damesteams opgeven.”
Kantine met een knipoog
Het wordt een feest met een knipoog naar de sfeer in de gemiddelde sportkantine. “We kijken niet naar de prestaties in het veld”, zegt Robin Raanhuis. “Die zijn hier ondergeschikt. Daarom is er bijvoorbeeld een degradatiezone, een soort VIP-area voor teams die gedegradeerd zijn. Het gaat ons om de mensen die houden van de gezelligheid op de club. Het wordt een laagdrempelig en vooral gezellig feest voor iedereen die op welke manier dan ook bij een club betrokken is.”
Teamreis Mallorca:

Na twee succesvolle edities van de plakdag voor de Zomerfeesten Hengevelde, wil de publiciteitscommissie graag weer een beroep doen op jullie inzet. Doel is deze dag om Het Grootste Kantinefeest Van Nederland te promoten. Wij vragen dan ook vrijwilligers die op vrijdag 26 mei om 12.30 aanwezig kunnen zijn bij Bistro de Kolenbrander. Onder het genot van een kop koffie zullen we de routes verdelen en om 13.00 uur vertrekken. Na terugkomst sluiten we gezellig af met een hapje en een drankje. Graag willen wij jullie vragen om je op te geven (wel of niet met auto) bij Tim Freriksen of Stefan Beld, of via grootstekantinefeest@gmail.com Alvast bedankt voor jullie hulp!

De alom bekende Zomerfeesten bestaan dit jaar 50 jaar. Dat moet en zal gevierd worden. Op deze website wordt Hengevelde alvast opgewarmd voor een mooie 50ste editie. In aanloop naar de feesten worden er regelmatig artikelen geplaatst. Van de afgelopen 50 jaar zijn gelukkig heel veel foto's, krantenknipsel en videobeeld bewaard gebleven. Veel van deze historie zal tijdens de feesten tentoon worden gesteld. Helaas kunnen we dan lang niet alles laten zien. Daarom is er voor gekozen om de komende 6 à 7 weken via een speciale facebookpagina deze historie zoveel mogelijk met iedereen te delen. 

Op deze facebookpagina willen we met foto- en videomateraail terugblikken op de afgelopen vijftig jaar. De overgang van School- en Volksfeest naar Zomerfeesten, de autocross, de talloze popgroepen van naam die op het feestterrein tegenover De Gebrande Waateren hebben opgetreden, de boerderij van Nico Bauhuis, de openingsceremonie op de vrijdag, de wielerronde en alle andere festiviteiten en acties die gehouden werden in die vijftig jaar, zullen de revue nog eens passeren.

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Enquête

Verbod op mobielgebruik in alle kleedkamers in Hengevelde om verspreiding van foto's en filmpjes moet verboden worden

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden
goede lessen.

Tip spreuk: redactie@wegdamnieuws.nl 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren