Kensington uitverkocht: 10.000 tickets!

Het is een all time record voor de Hengeveldse Zomerfeesten, en dat tijdens het 50 jarig bestaan: Maar liefst 10.000 kaarten zijn er  in relatief korte tijd aan de man gebracht! Naast Kensington staan er vele andere artiesten op de verschillende podia in Hengevelde. “Op het buitenpodium hebben we Jonna Fraser, DYNA, Girls Love DJs en Tony Junior”, vertelt Put. “Hier komt een andere doelgroep op af dan op Kensington. Maar er zijn ook bands als The Guilty Six en The Fortunate Sons – een CCR tribute band. In onze verschillende kleinere weitjes staan bijvoorbeeld DJ Panko uit Spanje en DJ Sandy met zijn discohits.” Nieuw is dit jaar het Mallorca Minipark, in de sfeer van het Megapark op Mallorca. Talent uit de regio is er ook: The Grand East uit Diepenheim.

In overleg met Gemeente Hof van Twente Is de vergunning voor 17 juni verruimd. Hiervoor moet de indeling van het terrein worden aangepast. “We zetten een grotere tent neer dan normaal en een paar kleinere”, zegt Put. “Er komen ook een paar nieuwe kleine wetjes en de kermis wordt een beetje anders neergezet. Hierdoor hebben ook liefhebbers van de nieuwe artiesten de kans gekregen om een kaartje te bemachtigen.

Het overige programma wordt later bekendgemaakt. Put belooft alvast een gevarieerd aanbod. “We gaan zorgen voor een kwalitatief goede mix voor jong en oud. Namen kunnen we helaas nog niet prijsgeven. Wel kan ik zeggen dat we ook dit jaar weer een aantal leuke, nieuwe themaweitjes hebben en dat het terrein een iets andere indeling krijgt”. Het jubileum wordt uiteraard ook gevierd. Hiervoor is dit jaar een speciale commissie opgericht. “We besteden bijvoorbeeld aandacht aan de geschiedenis van 50 jaar zomerfeesten in Hengevelde”, zegt Put. “Vanwege het jubileum is ook het straattheater op zondag extra uitgebreid. We willen van onze vijftigste editie natuurlijk wel een bijzonder jaar maken”.