The Crazy train dendert voort bij hét Alley Palley van Twente!

Lady’s and Gentleman; It’s time to meet! The one time, players championship winner of 2017! It’s Snakebite!!! Peter Wright! Klonk door de speakers met de opening van het Bekkedams darttoernooi, (KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE) traditioneel op de 3e zaterdag van januari. Ook dit jaar werd er weer gestreden om de felbegeerde bokaal waar menig Bekkedammer het hele jaar van wakker ligt.

Voor het 12e jaar op rij kwamen onder andere Robin ‘’The Rose’’ Eijsink, Ted ‘’Tankey’’ Kiezenbrink, Luc ‘’Little Joe’’ Eijsink en Ronald ‘’The flying Dutchman’’ ten Thije naar hotel ’t Holt, hét Alley Palley van Twente, om hun talent ten tonele te brengen.

Na de loting voor de poule fase werden de punten aangescherpt en gingen de wedstrijden van start. In de eerste partij was het Ted Tankey die met zijn eerste drie pijlen de maximale score van 180 punten wist te produceren! Hij wist echter zijn tegenstander niet te imponeren. Little Joe was namelijk 100% op zijn dubbels en wist na 52 en 97 ook 120 met drie pijlen uit te gooien. In poule B waren het ‘The Rose’ en Frank aka ‘Krank de Wit’ die het tegen elkaar op moesten nemen. Het was The Rose die Frank alle hoeken van het dartbord liet zien, waarna Frank promoveerde naar de ziekenboeg... Hij werd veilig thuisgebracht...

Het Bekkedamstoernooi zou het Bekkedamstoernooi niet zijn als er geen nieuwe innovaties toegepast zouden worden. In 2018 was er speciaal voor de jeugd een nieuw strijdtoneel aangeschaft. Hier waren het de wagons van The Crazy Train, Manke Nelis ‘Nils Eijsink’ en Jorg ‘The Sniper’ Eijsink die het gevecht aangingen voor de titel van beste jeugdspeler van 2018. Het was Nils, de jongste van de twee, die aan het langste einde trok.

De storm van donderdagmiddag was nog niet gaan liggen of het was Anita ‘The Tornado’ Eijsink die met de wind in de rug de pijlen in de tripple wist te prikken. Bij de dames wist ze dan ook wederom de titel naar haar zijde te slepen!

Natuurlijk heerste er spanning in ’t Alley Palley van Twente, niet in hedt minst door de aanwezigheid van Snakebite Peter Wright, maar de matadors van de halve finale wisten zich prima staande te houden. In de strijd tussen the brothers in arms, Robin en Luc, had Luc de touwtjes in handen, maar was het the Rose die na 9 gemiste match darts van Little Joe toch een plek in de finale wist te bemachtigen. In de andere halve finale waren het Ted Tankey en The Crazy Train die aan kwamen denderen en de storm nog eenmaal op deden laaien. In een zenuwslopende wedstrijd was het The Crazy Train die Ted Tankey onder tafel wist te speren. Na deze halve finale was de finale bekend, waarin het drama zich voor de tweede maal voltrok voor the Rose! Het is Raymond ‘the Crazy Train’ die voort dendert!

Resultaten:

Winnaar Heren: Raymond Eijsink ‘Crazy Train’
Winnaar Dames: Anita Eijsink ‘the Tornado’
Winnaar Jeugd: Nils Eijsink ‘Manke Nelis’
Winnaar VR: Roy ter Avest ‘Big Fish’
Troostprijs: Charles Aalderink ‘Lolly Pop’
180: Marcel Kiezenbrink ‘Ted Tankey’
Hoogste finish 120: Luc Eijsink ‘Little Joe’