Nieuw boek Gijs Eijsink: Wegdammers II, over de Hengeveldse jaren veertig en vijftig

Dit is de omslag van het boek Wegdammers II, waarin Gijs Eijsink, medewerker van Wegdam Nieuws, de verhalen, interviews en reportages heeft gebundeld die hij de laatste drie jaar heeft gemaakt voor deze website. De verhalen gaan vooral over de historie van het dorp in de jaren veertig, vijftig. Eerder bundelde Eijsink een aantal verhalen onder de noemer Wegdammers I.

Wegdammers II bestaat uit vier delen en ruim 300 pagina’s. 

=Het bombardement van Hengevelde op 17 juli 1943 en andere verhalen uit de oorlog waaronder de tragische gebeurtenissen op Erve de Bolscher.

=De 17 jongemannen die na de Tweede Wereldoorlog vanuit de parochie Wegdam naar Nederlands Indië reisden om daar de Nederlandse belangen met hand en tand te verdedigen. Een vijftal Wegdammers heeft erover verteld, van de twaalf die niet meer in leven zijn, hebben familieleden dat gedaan.

=De serie Goorsestraat in de jaren vijftig. Toen Hengevelde zich hersteld had van de oorlog, was er veel bedrijvigheid in het dorp. Eijsink sprak met de bewoners van de Goorsestraat tussen De Witte en Wassenberg om een beeld te krijgen van het leven in die tijd en om erachter te komen waar de bewoners van toen zoal gebleven zijn.

=Enkele losse verhalen die eveneens teruggaan in de tijd, zoals de interviews met Marinus Kuipers en Toon Klaver en de reportages over Jan van de Mulder en de promotie van WVV naar de tweede klasse.

AANBIEDING WEGDAM NIEUWS
Het boek dat mede tot stand is gekomen door sponsoring van een aantal Hengeveldse bedrijven en de Stichting Zomerfeesten, wordt op maandag 14 november gepresenteerd. Daarna is het te koop voor € 15.-
Wie echter voor die tijd een bestelling doet, ontvangt het boek voor € 12,- per exemplaar. Dus wees er snel bij, dan ben je goedkoper uit. De bestelde boeken zullen in de week na 14 november worden bezorgd of opgestuurd (als de woonplaats verder dan 20 km van Hengevelde ligt).

De volgende gegevens zijn daarbij noodzakelijk,

Uw naam:

Adres:

Woonplaats:

Bestelt ….. exemplaren van het boek Wegdammers II à € 12,-.

Stuurt u deze gegevens per e-mail naar wegdammers2@ziggo.nl  Dan zal de bestelling zsm na 14 november bij u worden afgeleverd. 
Ook voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u op dit e-mailadres terecht.