maandag 25 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nog 39 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes. (deel 6)

  • woensdag, 14 maart 2018 13:02
  • Geschreven door 

Wij tellen af.Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Van onze 44 Prinsen zijn er inmiddels 6 niet meer in ons midden. Paul Kleinherenbrink is er daar één van, we blikken terug op zijn regeerperiode.


Naam: Paul Kleinherenbrink
Carnavalsjaar: 1979/1980
Motto: Zie het niet zo smal, ’t is Carnaval
Scepter: Een pion van het schaakspel met hierin een hardloper, een tennisracket, een hardloopschoen en een tennisbal gegraveerd. Dit waren allemaal hobby’s van Paul.


Hieronder een stukje uit de oude doos sweet memories uit in en om de Höfte door de Prins zelfgeschreven:

klein herenbrink 01

In 1980, toen ik prins was, hebben we carnaval gehouden onder het motto: “Zie het niet zo smal, 't is carnaval”. Gerrit Broekkamp, mijn adjudant, heeft al die tijd voor mij gezorgd als een vader voor zijn zoon. Vooral het bejaardencarnaval en het naar huis brengen hebben mijn vrouw en ik als zeer positief ervaren. Zo ook een keer toen Gerard Workel meende voor een stukje muziek te moeten zorgen. Hij greep een stel pannendeksels en sloeg er driftig op los. Resultaat, de deksel kapot en Gerard wist van de prins geen kwaad. Tegen het ziekenbezoek heb ik heel erg opgezeten. Ik was bang dat carnaval en zieke mensen niet samen zouden gaan. Toch werd en wordt het nog steeds heel erg gewaardeerd door de zieken dat de carnavalsvereniging ook aan hen denkt.

klein herenbrink 02

Tot morgen met Prins……

 

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.

 

Laatst aangepast op woensdag, 14 maart 2018 13:05
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren