Nog 35 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (Deel 10)

Wij tellen af..Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam: Hans de Wit
Carnavalsjaar: 1983/1984
Motto: Bacchus is de kurk, waar alles op drijft
Carnavalsschlager: Kom op nou met z’n allen we gaan er tegenaan.
Scepter: Kurkentrekker met een groengele bal erop, verwijzend naar zijn beroep als kelner en zijn club W.V.V. 34!
De bijgevoegde tekening bij lees meer  is gemaakt door Peter Roorda, hij was toen 13 jaar oud. Hij is hier destijds voor benaderd door een broer van Hans, Henk de Wit die getrouwd was met een zus van Peter zijn moeder Maria Roorda.
(We hebben even contact gehad met Peter, hij is inmiddels geen actief tekenaar meer, dus helaas niet meer te benaderen voor dit soort opdrachten!)

Hieronder een stukje uit de oude doos sweet memories uit in en om de Höfte door de Prins zelfgeschreven:

Het hoogtepunt van het prins-zijn vond ik toch wel het bezoek op zaterdagmorgen aan het gemeentehuis te Bentelo. In dat jaar ging de politiek in Hengevelde veel over de komst van een kamp voor woonwagenbewoners. Daarom zijn we in een karavaan; bestaande uit een echte woonwagen en enkele caravans richting Bentelo getrokken om ons kampje voor het gemeentehuis op te slaan. Onze kampwoordvoerder, Macky Wegdam, gaf daar een hele “show” weg in zigeunertaal. Nou, dat was schitterend. Dat had echt iedereen moeten zien. Ja, dat vond ik het mooiste. Het hele carnavalsgebeuren, met al z'n gekheid en de hele “heisa” was natuurlijk heel erg leuk en ik had het niet willen missen.

Tot morgen met Prins……

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.