Nog 26 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 19)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam: Ben Eshuis
Carnavalsjaar: 1992 / 1993 Motto: Met Carnaval host iedereen Prins Ben achterna!
Scepter: Een potlood met hierboven een afbeelding van een volleybalveld en de gemeente Ambt Delden. Volleybal is een hobby van Ben en hij was wethouder en loco- burgermeester van Ambt Delden en tevens ambtenaar in Hengelo.
Schlager 1993: Melodie: An me nooit nee, nooit meer Refrein: Bij Prins Ben 1e, draait ’t om ’t CDA Met Prins Ben de 1e, is ’t feest voor elkaar. 

Hieronder een stukje uit de oude doos geschreven door Ben in de folder van de Höftemennekes toen hij na 11 jaar afscheid nam van de Prinsengarde:

Elf jaar Carnaval

“Met Carnaval host iedereen Ben achterna!”

Onder dat motto kwam ik 11 jaar geleden ten tonele als prins carnaval. Eerlijk gezegd leek het me wel leuk werk om te doen. Kon ik de als “ervaren” carnavalsvierder dit festijn eens van de andere kant bekijken. Ondanks mijn carnavalservaring had ik echter amper een idee van wat mij te wachten stond. Gelukkig beschikte ik in de persoon van Jan Schonenborg over een geweldige adjudant die samen met zijn vrouw Ria voor ongeveer alles de verantwoording nam tijdens mijn prinsschap.
Geweldig zoals zij Ans en mij door de carnavalsdagen hebben gesleept. Het carnaval 1993 werd een feest om niet te vergeten.

Naast de feestende massa op Rosenmontag is me uit 1993 het meest bijgebleven het ziekenbezoek en de sleuteloverhandiging in het gemeentehuis van Ambt-Delden. De plek waar de carnavalisten uit Bentelo en Hengevelde elkaar jaarlijks op een ludieke manier proberen de loef af te steken. Met sketches van hoog niveau.
Sinds de komst van de Hof van Twente heeft de sleuteloverdracht wel een wat ander karakter gekregen. Al was het alleen maar omdat we niet meer terecht kunnen in het oude vertrouwde gemeentehuis van Ambt-Delden. Jammer dat ook de Piep’n Schnieders uit Delden niet mee doen aan deze festiviteiten. Daar moeten we toch maar eens een keer naar toe met een onderhandelingsdelegatie.

Wat echter gebleven is dat is het narrenkapje dat jaarlijks door onze president Theo Doeschot wordt opgezet bij de burgemeester. Deze traditie is begonnen in het jaar dat ik prins Carnaval werd.
Burgemeester van der Vegt was als eerste de pineut. Ik moet zeggen: het blijft nog altijd een koddig gezicht, een burgemeester met een narrenkap op.
Ik kijk ook met veel plezier terug op de repetities voor de 2-jaarlijkse optredens van de prinsengarde. We hebben er in al die jaren samen met onze “dames” flink wat afgelachen. Ik zal ze missen die bijeenkomsten.
Gelukkig voor mij bestaat er voor een oud prins nog carnaval na het carnaval. Want de Wegdrammers zijn er nog. Door de leider van deze bonte verzameling van oud-prinsen is mij wel te verstaan gegeven dat ik eerst moet solliciteren voordat ik bij hen mee mag drammen. Maar ach, dat leer je wel naar 11 jaar in de Prinsengarde te hebben gezeten. 
Aan het eind van deze bijdrage aan deze carnavalskrant wil ik alle carnavalsvierders van Hengevelde dan ook bedanken voor de mooie jaren bij de vereniging. En richting Prins Willy I zou ik zeggen: Een grandioos carnavalsweekend toegewenst. Geniet ervan!
Prins Ben I!

Tot morgen met Prins……


 
De jurk van Ans op bovenstaande de foto gemaakt is door Tonnie Brinkman. (Brinkman Bruidsmode)

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.