Senioren Hengevelde gaan op bezoek bij moskee Haaksbergen

Het christelijke geloof heeft allang niet meer het alleenrecht in Nederland.
Eeuwenlang was dat het een vanzelfsprekendheid, maar met de komst van heel veel gastarbeiders, asielzoekers en buitenlandse studenten zijn ook de islam en andere religieuze richtingen naar ons land gekomen.
Het is dan ook wel eens goed om met elkaar nader kennis te maken op een plek waar we alleen niet zo makkelijk binnen wandelen.

Daarom heeft het bestuur contact gezocht met de leiding vande moskee in Haaksbergen om samen een bezoek te mogen brengen aan hun geloofshuis, hun moskee en hun geloof.
Op woensdagmiddag 7 december kunnen we gaan zien en horen hoe de gelovige moslim met zijn overtuiging omgaat en krijgen daardoor hopelijk het nodige respect voor hun levenshouding.

We vertrekken om 13.30 uur vanaf De Marke met eigen vervoer. Samen rijden is uiteraard wenselijk. Om 14.00 uur worden we verwacht in de moskee aan deBlankenburgerstraat 49 in Haaksbergen. In de gebedsruimte van de moskee trekt u uw schoenen uit en gaat u op kousenvoeten naar binnen. Een hoofddoek wordt op prijs gesteld, maar u wordt zonder niet geweigerd.

Graag nodigen we alle leden uit om meer kennis te nemen van een geloof dat in vele opzichten dichtbij onze eigen opvattingen staat.
Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers willen we u vragen om zich vooraf op te geven bij Alfons Assink, telefoon: 06 15175218
Gaat u ook mee?