Pasen

frankdewitPasen is echt zo’n ondergeschoven kindje als het gaat om feestdagen. Ik ken niemand, maar dan ook niemand die als ik vraag, Wat vind jij de leukste feestdag of feestdagen van het jaar?, zegt: Pasen.
Pasen, meer dan de helft van de mensen weet niet eens wat Pasen is man, Godnondejuh, er zijn mensen die zelfs beweren dat Jezus toen geboren is. Nu heb ik ook niet altijd goed opgelet bij de kinder nevendienst maar dat weet ik zelfs nog dat dit niet zo is. Nu zijn er zelfs ook mensen die niet meer weten wat kinder nevendienst is, maar dat terzijde.

Kinder nevendienst was een uitje voor de kinderen in de kerk. Ging je knutselen en zo op zondagmorgen. De grote mensen luisterden naar een preek van de pastoor en wij als kinderen mochten knippen en plakken in de pastorie. En na de tijd mocht dan één van die kinderen op het altaar komen om te vertellen wat je gemaakt had. Ik weet nog een keer dat ik met Pasen een kuiken had gemaakt wat net uit een ei kwam. Mooi zelf geknutseld en met de lijm nog aan de klauwen, mocht ik vertellen op het altaar wat ik gemaakt had. Het ding zag er in de verste verte niet uit als kuiken wat uit een ei kwam, maar meer op een verfrommeld stuk papier-mâché met gele donsveren. Wat is dat zei de pastoor? Een tennisbal? Een tennisbal.. De hele kerk moest lachen. Bedankt Pastoor..

Volgens mij was dat de laatste keer dat ik naar de kinder nevendienst ben geweest.

Pasen. Eigenlijk een feest van niks. Paaseieren liggen wel in de winkel, maar niemand heeft er iets mee. Eigenlijk is het ook een lekkernij van niks. Er zitten altijd van die rotpapiertjes om heen. Die je ten eerste lastig van die chocolade afkrijgt. En als je net even niet goed oplet heb je nog een stuk zilverpapier aan dat ei zitten en als je dan kauwt, weet je meteen hoeveel vullingen je in je gebit hebt zitten. Laat dat papier toch achterwege. Om pepernoten en kerstchocolaatjes zit toch ook geen papier?

Pasen.Al die dingen die erbij horen zijn het allemaal net niet. De paashaas loopt er wel, maar krijgt nooit de aandacht die de Kerstman in Sinterklaas wel krijgen. Terwijl hij dat eigenlijk wel verdiend. Sinterklaas heeft een bult knechten, De paashaas sjouwt potverdikke zelf al die eieren op de rug.

Paasvuren, Het is altijd maar de vraag of die krengen willen branden, en of ze überhaupt wel doorgaan! Dit jaar ook weer. Wegens de droogte kon het vuur waarschijnlijk niet aangestoken worden. Nee dan gaan we dat toch lekker compenseren met een pak sneeuw. Nu branden ze zeker niet.

Een Paas stol, What the fuck.. Dat is dus ook helemaal niks. Een Paas stol. Zo van een kerststol hebben we, laten we dan ook maar een Paas stol doen. Je kunt er niks mee.. Een Paas stol, Dat is als, een wedstrijd om de 3de en 4de plaats. Waar eigenlijk niemand op zit te wachten. En dan maar zeggen, verandering van spijs doet eten. Ja doe dan verdomme met Pasen iets zonder spijs!

Afijn euh.. Fijne Paasdagen! Tot volgende week!