Vrouwenquotum in Hengevelde leidt tot een bijzondere bewogen bestuurlijke aardverschuiving
Het kon niet uitblijven. Ook niet in Hengevelde. Nadat het vrouwenquotum voor bedrijven in de tweede kamer was vastgesteld, kon Hengevelde niet achterblijven. Ooit kenden we Margareth Thatcher. De iron lady van het Verenigd Koninkrijk. Nu hoor je andere invloedrijke bestuurlijke zwaargewichten zoals Ank Bijlevelt, Ellen Nauta en Angela Merkel. De invloedrijkste vrouw van Nederland is de cardioloog Angela Maas. We hebben zelfs Ursala van de Leyden als voorzitter van de Europese commissie. ( Naar haar naam te oordelen, denk ik dat haar roots in Nederland liggen).

Particulieren en bedrijven komen uit het hele land, maar vooral uit Twente voor opslag bij ‘De Goedkoopste Opslag’ in Bentelo. Gerard Rouwler, eigenaar van De Goedkoopste Opslag, is tevreden over zijn opslag. Vooral het contact met de mensen spreekt hem aan. Op 1 december 2009 begon Gerard met zijn bedrijf. Hij was de allereerste in Hof van Twente die opslagruimte aanbood. Waar hij begon met vier units, groeide zijn bedrijf flink met de tijd. Hij heeft achter zijn woning aan de Boekweitstraat in Bentelo een nieuwe, goed geïsoleerde bedrijfshal staan, waarin de units zijn gevestigd.

woensdag, 11 december 2019 19:01

Dorpsblad De Höfte gaat over naar Wegdamnieuws

De alom bekende Höfte, al meer dan 53 jaar een vertrouwd beeld in Hengevelde gaat in een digitale versie verschijnen op deze site. Hij zal een prominente plek krijgen op Wegdamnieuws, dat is dan ook zo’n beetje de enige wijziging. Het dorpsblad zal twee wekelijks blijven verschijnen waarbij er een artikel geplaatst zal worden over de inhoud. De items kunnen via het vertrouwde mailadres Hofte@hengevelde.nl worden ingestuurd. Hieronder de brief die in de allerlaatste Höfte is geplaatst door het bestuur:

woensdag, 11 december 2019 05:41

Strooiroutes rondom Hengevelde bekend

De gemeente heeft de zorgplicht voor onder andere het beheer van de gemeentelijke wegen, waarbij gezorgd moet worden voor de veiligheid op de weg. Een van de onderdelen van deze zorgplicht is een adequate uitvoering van de gladheidbestrijding. De uitvoering van de gladheidbestrijding is door de gemeente Hof van Twente gemandateerd aan Twente Milieu, waarbij op detacheringsbasis buitendienstmedewerkers en tractie van Gildebor worden ingezet. Het is van groot belang dat de doorgaande wegen en hoofdfietspaden in de winterperiode veilig en doelmatig gebruikt kunnen worden. Bij iedere winter zijn een goed en professioneel Beleids- en Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding van belang. Het hoofd kunnen bieden aan gevaarlijke winterse omstandigheden is de belangrijkste doelstelling van het Beleids- en Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding. Uiteraard enerzijds om de inwoner een zo veilig mogelijke route aan te bieden en anderzijds om aan te tonen dat de verantwoordelijken gladheid bestrijden op een wijze die ook redelijkerwijs verwacht mag worden.

dinsdag, 10 december 2019 16:35

Naam Tumakon verdwijnt: Tuinte & TDO

‘Tuinte’ is vanaf 1 januari 2020 de nieuwe naam van de drie werkmaatschappijen Tumakon engineering & machinebouw, Tuinte machinefabriek en TDO technical services. De 3 bedrijven, welke reeds onder de Tuinte groep vallen, gaan verder onder één krachtige én vertrouwde naam.  Samen met de vernieuwde uitstraling en de pay-off ‘smart industrial solutions’ zorgt de nieuwe naam voor een duidelijkere positionering van het bedrijf.

Marcherende soldaten, verwoeste gebouwen, de intocht van de bevrijders. Ieder heeft zijn beeld bij de Tweede Wereldoorlog. De meeste mensen anno 2019 kennen het van foto's, een enkele Wegdammer heeft zelf directe herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Op de bovenstaande foto zien we een zeldzame foto van Hengevelde in de oorlog, Café Veehof wat nu hotel Hof van Twente is werd ook getroffen in deze jaren. Eerder dit jaar plaatsten we al een ('Enkele overleveringen uit de Tweede Wereldoorlog in Hengevelde, Benny Brummelhuis'), waar we enkele van de zeldzame foto's lieten zien. Hoe waardevol zou het zijn voor Hengevelde dat we op Wegdamnieuws nog nooit eerder gepubliceerde foto's van Hengevelde in de oorlog publiceren op deze website? In onze ogen zeer waardevol voor volgende generaties. Vooral nu de generatie de oorlog bewust meemaakte steeds meer begint uit te dunnen is het belangrijk deze foto's veilig te stellen voordat ze stilletjes in containers verdwijnen. Heeft u dus dergelijke foto's op zolder liggen, komt u in een erfenis foto's tegen van Hengevelde in de oorlog of kent u mensen die foto's moeten hebben, geef het door aan redactie@wegdamnieuws.nl. Ook wanneer u niet in staat bent ze te digitaliseren komen we graag bij u langs om daarmee te helpen en desnoods te helpen spitten in oude foto's.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. De gemeente Hof van Twente stelt een subsidie beschikbaar om deze heugelijke mijlpaal te vieren, zo is te lezen in het ‘Projectplan 75 jaar vrijheid’ op de website van de Hof van Twente. Opvallend genoeg is Hengevelde de enige kern in de Hof van Twente waar geen activiteiten gepland staan, op de jaarlijkse traditionele herdenking na. Hengevelde uitgezonderd heeft iedere kern heeft één of twee personen afgevaardigd om deel te nemen in een Hof-brede werkgroep. Bovendien ontvangt de kern Markelo een grote groep Canadezen voor een actieve deelname aan de verschillende activiteiten. Navraag door de redactie bij de gemeente leert het volgende: "Het projectplan is inmiddels gereed. Eerdere pogingen van ons om daar betrokkenheid vanuit Hengevelde bij te krijgen zijn niet gelukt. Het projectplan is opgesteld voor de subsidieverwerving bij het V-fonds en de provincie Overijssel. De aanvragen daarvoor zijn inmiddels ingediend. We kunnen er dus moeilijk nog aan sleutelen. Als iemand uit Hengevelde aan wil haken voor het vervolg is dat uiteraard prima! Dit kan zeker handig zijn voor afstemming voor zaken onderling", aldus een woordvoerder van de gemeente Hof van Twente. Daarom bij deze de oproep aan Hengeveldenaren, meldt u zich bij de gemeente om aan te sluiten bij de werkgroep en zo ook in Hengevelde aandacht te besteden aan 75 jaar vrijheid.

maandag, 09 december 2019 11:59

Ilona 25 jaar in dienst bij Très Chic

Het is wéér feest bij Très Chic! Want Ilona de Vries is deze maand maar liefst 25 jaar in dienst. In deze 25 jaar heeft Ilona heel veel bruiden blij mogen maken met het vinden van hun droomjurk. De collega's geven aan dat je een top collega bent! Gefeliciteerd en op naar de volgende mijlpaal! 
Ook namens de redactie van harte proficiat!

maandag, 09 december 2019 05:49

Hof van Twente snapt het niet?

Onlangs kwam er bij de redactie van Wegdamnieuws de onderstaande reactie binnen waarin geschetst wordt dat de gemeente Hof van Twente de eigen ondernemers achter zou stellen:
“Het is lekker ondernemen in Gemeente Hof van Twente. De Gemeente die als visie "Samen Doen" heeft. Die van haar ondernemers verwacht een sociale opstelling te hebben en gratis diensten aan te bieden voor bijvoorbeeld Hofkracht en Hof van Twentse Uitdaging. Die met HofMarketing een prachtige tool heeft om samen Hof van Twente beter op de kaart te zetten.
Maar ook een Gemeente die het zelf niet helemaal snapt. Vandaag wederom de deksel op onze neus gekregen doordat de Gemeente "Gratis Inbraakpreventie inspecties aanbiedt" met een ondernemer buiten Hof van Twente. Dit terwijl we voldoende aannemers, klussenbedrijven en zzp-ers in de Hof hebben die bereid zijn dit aan te bieden en die daar ook een boterham mee kunnen verdienen. Dat zijn ook de ondernemers die (lokale)belasting betalen, de lokale verenigingen en sportclubs steunen en die zelf ook GRATIS vergelijkbare acties bedenken met onder andere de brandweer. Gemiste kans!"
De gemeente Hof van Twente reageert als volgt:
 
 
Maar liefst 32 gastvrije Haaksbergenaren hebben vandaag met liefde hun deuren open voor een klein festival in hun huiskamer. Ook de Hengeveldse formatie Blue Jays ((Anouk Kiezenbrink, Anouk Wentink-Tuinte, Debbie Kiezenbrink, Jolande Sak, Marije ten Vergert-Pelle en natuurlijk Frank Slijkhuis)) kon rekenen op veel publieke belangstelling, bij Wegdam Foodlink van Brian Wegdam! ( ZIE DIT FILMPJE) Brian:"Het ging mooi, 3 keer volle bak!"
De toegang was gratis, en iedereen was welkom. Jolande Sak namens Blue Jays: “Het was een zeer geslaagde middag muziek maken op een fantastische plek bij Wegdam Food Link!  Een mooie locatie, met een hele fijne akoestiek. Erg leuk dat we bij Brian en Elise mochten staan! Voor ons de eerste keer met z'n zevenen. Met Mart Ziethof als onze nieuwste aanwinst, hadden we vandaag de swing er goed in zitten!”
Pagina 1 van 548