Jacques Herb, Little Eve en veel Hengeveldenaren te gast op bijzondere familiematinee

Filmpjes, foto’s, optredens en interviews over 50 jaar Zomerfeesten. Als het feest voor de kinderen afgelopen is, zal de zaterdagmiddag in het teken staan van de jaarlijkse familiematinee. En omdat de Zomerfeesten dit jaar 50 jaar oud zijn, zal deze middag in het teken staan van de rijke geschiedenis van het evenement. Alle voorzitters zullen aanwezig zijn en eveneens een groot aantal gasten die allemaal op de een of andere manier een rol hebben gespeeld tijdens de Zomerfeesten. Zo komt de hele periode vanaf 1967 voorbij. Paul Wegdam presenteert de middag die gehouden wordt in de sfeervolle tent rechts op het feestterrein.

Het bestuur van de Zomerfeesten formeerde een half jaar geleden een speciale commissie voor deze bijzondere familiematinee, die in de geschiedenis van de feesten dook en een gevarieerd programma heeft weten samen te stellen. We doen een greep. Optredens van Jacques Herb, Ingrid Kup beter bekend als Litte Eve en Henny Weymans, de zanger van de New Four die regelmatig op de Zomerfeesten heeft opgestreden. Ze worden begeleidt door Dokter en de Heer. Ook Hengeveldse artiesten zullen optreden. Zo brengt Judith de Witte een medley van Corrie Konings, Ronald Rikkert gaat Vander Abraham vertolken en Ilse Hemel neemt de aanwezigen mee terug naar de Gigantjes.

In de matinee zal met een aantal gasten ook volop teruggekeken worden op evenementen die tijdens de 50-jarige Feesten hebben plaatsgevonden. Paul Wegdam praat met Herman Rupert en Gerrit Schreijer over het ooit zo populaire kleiduivenschieten. Theo Meijerink is aanwezig als vertegenwoordiger van het Stoomfestival, Nico Bauhuis is present als de kleine grote moderator van In en om de Boerderij, ook jarenlang een succesnummer in het verleden. Hetzelfde geldt voor de autorodeo met als gasten twee oud-winnaars Willy ten Thije en Gerard Hartgerink. De wielerronde van Hengevelde, de talentenjacht, de vele optredens van bekende popgroepen, het touwtrekken: alles komt voorbij op deze middag.Kortom, de familiematinee wordt zaterdagmiddag een aangename en bijzondere happening. Aanvang 3 uur, maar wees op tijd, want het gaat druk worden.


De Wall of Death is een kermisattractie waarbij stuntmensen met karts of motoren rondjes rijden op een tonvormige verticale wand. Dit jaar staat hij er weer!