Ouderraad: “Snertactie en Kroamschudd’n in Hengevelde worden dit jaar niet georganiseerd”

“In geen van de gevallen, hoe creatief ook, kunnen we de gezondheid van onze vrijwilligers waarborgen”. Dat is de conclusie die werd getrokken na diverse Teams-vergaderingen en telefoongesprekken tussen de Ouderraad (OR) en “Team Hans”.

Snertactie

Online bestellen en betalen van de snert en worst, dat is één. En dat kan Corona-proof. Zo werd geschetst door de Ouderraad van de Petrusschool. Maar dan komt stap 2. Hoe komt de snert en de worst Corana-proof bij de ouders die de distributie in het dorp verzorgen? En hoe komt vervolgens de waar Corona-proof bij de mensen thuis? “Jammer, maar de juiste beslissing” is de reactie van nieuw OR-penningmeester Thijs Haafkes. “We kunnen, zonder de ouderbijdrage op te moeten plussen, gelukkig wel een jaar zonder de Snertactie. Dat heeft ons gesterkt in onze beslissing om af te zien van de Snertactie. We willen jullie nog wel wijzen op het feit dat de snert en de rookworsten gewoon bij Slagerij Brummelhuis verkrijgbaar is”!

Kroamschudd’n in Hengevelde

Waar ´Team Hans’ helemaal buikpijn van heeft gekregen is de persconferentie van Rutte en minister de Jong van 13 oktober jl. “We zaten voor de t.v. en wisten gelijk dat het geen zin had om te hopen op een Historische Route rond het kerkhof. Ook de verdere ideeën om “Kroamschudd’n on Wheels” (een Autosterrit door en om Hengevelde) te organiseren werden vakkundig door Rutte om zeep geholpen. Hoe moet je samen iets opbouwen langs de route in de wetenschap dat je 1,5mtr van je mede-bouwers moet blijven? Dat gaat niet. En daarbij, de gezelligheid die wij samen in die paar dagen voor aanvang hebben is ook weg. Want samen even een kop koffie of biertje is er ook niet meer bij”. Aldus een teleurgestelde maar rationele Hans Mulder.

Ook de traditionele Kerstmarkt met Veiling op het Höfteplein zal niet plaatvinden dit jaar. “We moeten denken aan ieders gezondheid. En laten we reëel zijn; COVID-19 heeft Hengevelde op dit moment behoorlijk in zijn greep! Neemt niet weg dat we creatief genoeg zijn om íets te organiseren” zegt nieuw OR-lid Danny Nijland. “We hebben nu het idee om middels een live-stream een radio uitzending te maken voor met name de kinderen en ouders van de Petrusschool. Over de precieze invulling van het programma zijn we nog in conclaaf. Daar horen jullie dus nog meer van”!

Het idee van de Wensboom, die vorig jaar zeer succesvol bleek, blijft wel bestaan komend jaar. Daar zal ook op een later moment over worden bericht.