Terugblik & Terugluisteren: nagenieten in de kerstvakantie van de gezellige Petrusshow

Een week geleden brachten DJ Bart Eshuis, de Hengeveldse juffen en andere vrijwilligers een hoop gezelligheid in de Hengeveldse Huiskamers. Heb je het gemist, of niet alles gehoord? Of wil je gewoon het uur van jóúw klas nog eens terugluisteren? Dat kan! Elke uur van de Petrusshow staat op www.kroamschuddeninhengevelde.nl.
En er volgt nog meer, in de kerstvakantie zullen we ook de podcast met alle niet gedraaide muziek online zetten. Uiteraard melden we ons zodra deze gereed is.
De gezelligheid in de Hengeveldse huiskamers werd ook in beeld gebracht door de luisteraars. Bekijk HIER het album met ingezonden foto’s. De fotowedstrijd tijdens de show is gewonnen door Denise Meijer, zij heeft inmiddels een kleine attentie ontvangen.

Wensboom: doe een wens en hang hem in de boom vóór 6 januari
De wensboom staat inmiddels een week voor de Hengevelds kerk. In de kerstvakantie heb je wellicht tijd om na te denken voor wie jij graag een wens wil doen. Aarzel niet, schrijf hem op (of dien hem in online via www.kroamschuddeninhengevelde.nl) en hang hem in de boom!

Voor wie nog even wil lezen over het hoe en waarom van de Petrusshow of de Hengeveldse Wensboom, is onderstaand artikel een aardige samenvatting.

Namens de organisatie, nogmaals iedereen bedankt voor de bijdrage in welke vorm dan ook, en tot volgend jaar!

Terugblik Hofweekblad 16 december: de Petrusshow brengt gezelligheid in Hengeveldse Huiskamers
De officiële naam luidde: ‘De Petrusshow… kroamschudd’n op je radio’, en verwees naar de inmiddels populaire kerstmarkt ‘Kroamschudd’n in Hengevelde’ die inmiddels traditiegetrouw werd gehouden halverwege december. De organisatie, bestaande uit de Ouderraad van de Petrusschool, de Petrusschool en ‘Team Hans’, een groep ondernemers en vrijwilligers uit Hengevelde, bedachten dit jaar een creatief alternatief. Esther Schonenborg, voorzitter van de Ouderraad: “We wilden ook dit jaar graag iets moois doen voor Hengevelde, iets voor de medemens en daarnaast ook gezelligheid brengen in deze tijd waarin weinig kan”.

Het werd een maar liefst negen-uur-durende radioshow onder leiding van DJ Bart Eshuis op Hofstreek FM. Met een bomvol programma: elk uur sloot een andere leerkracht van de basisschool aan als side kick, er was live muziek, het kerstverhaal in het Twents, de razende reporters die mensen in Hengevelde verraste, vooraf opgenomen optredens van de kinderen van de school, én er werd natuurlijk geld ingezameld. De luisteraars van de Petrusshow konden een bijdrage doen door een plaatje aan te vragen voor een tientje, te doneren of door mee te bieden op één van de veilingitems.

Dit jaar waren er negen veilingitems en elk uur werd er één ‘afgehamerd’. We hebben bewust voor gekozen om de ondernemers van Hengevelde dit jaar niet te benaderen voor een veilingitem en zijn heel blij dat de leerkrachten van de Petrusschool en diverse andere Hengeveldaren ons te hulp zijn geschoten om zo belevenissen cadeau te doen. Zo kon er worden geboden op een high tea of een Italiaanse wijnproeverij, maar ook een kinderfeestje, -disco, een dagje soldaat-zijn, een heuse visclinic of dagjes op de trekkers van de Hengeveldse loonwerkers. De altijd terugkerende klusdag van de Ouderraad, was ook dit jaar weer een topitem. Het goede doel was dit jaar de Hengeveldse Wensboom. Deze boom staat voor de kerk in Hengevelde en tot en met 6 januari kunnen hierin mensen een wens hangen voor de medemens. Ook online kunnen wensen worden ingediend via www.kroamschuddeninhengevelde.nl. “Vorig jaar mochten we zes wensen in vervulling laten gaan. En echt… dat is zo mooi, vertelt Schonenborg. Het is een eer om de mensen te verrassen. En inmiddels weten we dat het eerste deel van onze missie geslaagd is en dat we ook dit jaar een mooi bedrag hebben ingezameld om wensen te vervullen. Ik kijk er nu al naar uit!, lacht Schonenborg.”
Het geld dat niet wordt besteed aan het vervullen van de wensen komt in de spaarpot van de leerlingen van de Petrusschool. Hiermee zijn in het verleden onder andere extra digitale leermiddelen aangeschaft.