IJsbaan deze week open onder de nieuwe voorzitter?

Na jaren rijst weer de vraag: Wanneer gaat de ijsbaan open? De nieuwe voorzitter van de Hengeveldse ijsbaan, Norman Smit: Helaas is er top op heden nog niet met zekerheid te zeggen wanneer de ijsbaan open kan. Er is toch nog vrij veel sneeuw op het ijs gekomen. Op zijn vroegst wordt donderdag verwacht, maar vrijdag is aannemelijker.
Met betrekking tot de ‘coronaspelregels’ zijn we nog in gesprek met de gemeente. Er moet een plan ingediend worden waar een goedkeuring van de gemeente op moet komen, hierop moeten bezoekers zich voorbereiden (tijdslot, afstand/maximaal aantal bezoekers/gezondheid, enz) voordat ze kunnen komen. Dit plan is gisteren doorgenomen binnen de ijsbaan en zal morgen met de gemeente besproken worden. Hier zullen vervolgens spelregels uit naar voren komen die we via Wegdamnieuws en de eigen Facebookpagina willen publiceren.
Schaatsers zullen zich in ieder geval moeten realiseren dat ze eerst op Facebook moeten kijken of er nog ‘ruimte’ is in verband de maximale bezoekersaantallen van 200 per tijdslot.

Nieuwe voorzitter
Na een voorzitterschap van ruim 46 jaar heeft Frans Broshuis besloten een stapje terug te doen. Evenals Toon Broshuis welke ook al zeer lange tijd zitting had in het bestuur van Stichting ijsclub Wegdam, de officiële naam van onze plaatselijke ijsbaan. Het bestuur zocht verjonging en kwamen al snel op de ‘buurman’, Norman Smit, welke als grondeigenaar toch al geen onbekende was. Na een kennismaking met de vaste groep kwam er een volmondige ja ik het verzoek om het voorzitterschap te accepteren.

Gelukkig zullen we de aanwezigheid van Frans en Toon de komende jaren nog zeker wel zien, want ze blijven als vrijwilliger betrokken bij de ijsbaan.