De schaatskoorts nam in razend tempo toe. De ijsbaan was open!

Iedereen praatte er al maanden over, de 11 stedentocht werd al genoemd en de helden van de ijsvloer maar druk zijn met:
Hoe krijgen we de sneeuw eraf. Vragen als wanneer zet je de pomp aan, wat is de temperatuur van het water; Dat leverde toch wel enige spanning op. Donderdagavond is alles ondergespoten dus vrijdagochtend  lag de vloer er spiegelglad bij. En als ie dan eindelijk open kan is dat toch wel een goed gevoel. Als enige in de Hof van Twente! Voorzitter Norman Smit:

“Het was vandaag een topdag! Echt alleen maar blije gezichten gezien zowel bij de schaatsers als het team vrijwilligers van de ijsbaan. Iedereen heeft begrip voor de Corona afspraken met de tijdsloten, gezondheidsverklaringen enz. Namens de ijsclub dank daarvoor! Wij hebben er veel extra werk mee. Maar gezien de hoge opkomst vandaag, geeft het ons het gevoel dat we al dit werk niet voor niks doen.

Gisterenmiddag hebben we één tijdsslot gehad welke vrij snel overboekt werd en hebben we enkele mensen moeten teleurstellen of mensen moest buiten het hek blijven wachten. Wij verwachten dat dit zaterdag en zondag vaker voor kan komen en adviseren nogmaals om eerst naar de bezettingsmeter op www.ijsbaanhengevelde.nl te kijken. Tevens het advies om niet (veel) te vroeg te komen zodat er risico is op wachtrijen voor de ingang.

Dit zijn enkele lessen die wij na één dag schaatsen onder corona condities hebben geleerd. Print bij voorkeur de gezondheidsverklaring thuis uit en vul deze thuis in zodat wachtrijen en opstoppingen voorkomen kan worden.

Om iedereen de kans te geven te kunnen schaatsen blijven we vandaag en zondag ook s’ avonds open tot 19:30. Vanaf morgen voor iedereen in tegenstelling tot vandaag alleen voor volwassenen.Tevens hebben we naar aanleiding van verzoeken een tijdsslot gereserveerd voor ‘hardrijders’ in de ochtend (7:30-9:00 uur).

Al met al zijn wij dik tevreden en kijken uit naar de dag van morgen!”