Muzikaliteit Hengeveldse kinderen flink gestimuleerd met subsidie

Onlangs is in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit de subsidieaanvraag De Hof, daar zit muziek in van Stichting CuBaHof gehonoreerd. Met deze subsidie kunnen docenten op de Petrusschool in Hengevelde en andere basisscholen in de gemeente geschoold worden om beter muziekles te geven. Om dit voor elkaar te krijgen wordt samengewerkt met de Muziekschool Hof van Twente. Doel is om binnen alle leerjaren muziekles aan te gaan bieden volgens een zogenaamde leerlijn, een samenhangend lesprogramma van groep 1 t/m groep 8. Deze lessen zullen worden gegeven door de docenten zelf, ondersteund door vakleerkrachten muziek van de muziekschool.

In het schooljaar 2015-2016 zullen de vakleerkrachten van de muziekschool de scholen in gaan om de groepsleerkrachten in het basisonderwijs de kneepjes van het vak te leren. Zij zullen voorbeeldlessen geven maar ook de docenten leren zelf lessen te ontwikkelen en te geven. Na een jaar intensieve begeleiding hebben de docenten voldoende nieuwe ideeën en handvatten gekregen om zelf de muzieklessen te verzorgen.

Vanuit Stichting CuBaHof (Culturele Basisvorming Hof van Twente), die zorgdraagt voor het cultuuraanbod in de basisscholen in Hof van Twente, werden al veel muziekonderdelen in de scholen aangeboden. Kinderen maken kennis met de muziekschool (Proeflestuin), de plaatselijke muziekverenigingen (Wieger-project), krijgen instrumentaal les op school (Instrumentencaroussel) en brengen een bezoek aan Het Symfonieorkest in Enschede. In de nieuwe leerlijn zullen deze onderdelen zeker een plek krijgen.