maandag, 19 mei 2014 06:24

Veel kunst en cultuur tijdens Veldtocht 2014

Geschreven door

Van 19 t/m 23 mei vindt de jaarlijkse Veldtocht weer plaats, de kunst-en cultuurweek van de Stichting CuBaHof voor de basisscholen in Hof van Twente. Dit jaar zijn zo'n 800 kinderen op de scholen uit Hengevelde, Diepenheim, Bentelo, Wiene en Markvelde aan de beurt. Een week lang verdiepen de leerlingen zich in muziek, beeldende kunst, dans en andere kunst- en cultuurvormen. De week wordt door middel van een speciale film geopend door burgemeester Nauta. Zij speelt dan ook een belangrijke rol in de film, naast Wilbert Waterrat, de mascotte van deze Veldtocht. Na een week vol activiteiten wordt de Veldtocht afgesloten op vrijdag 23 mei van 15.30-17.00 uur met een openbare eindpresentatie met muziek en dans bij de Hengeveldse Evenementen Tent in Hengevelde.

Het programma van de Veldtocht staat dit jaar in het teken van water, wat op zeer diverse manieren tot uiting zal komen. Er komen kunstenaars in de klas om samen met de kinderen kunstwerken te maken die zich op of juist onder water bevinden. De allerjongsten oefenen een regendans en maken muziek met waterliedjes. De groepen 3 en 4 gaan zingen en Janna van de Berg komt hen het verhaal vertellen van Huttenkloas. Samen met de groepen 5 en 6 vormen zij onder leiding van Fort van de Verbeelding een groot orkest, met onder meer waterinstrumenten, dat op zal treden tijdens de slotpresentatie. Leerlingen uit de bovenbouw leren tijdens de Veldtocht de eerste beginselen van streetdance en hiphop, krijgen improvisatielessen toneel en volgen een workshop Braziliaans slagwerk. Het resultaat van dit laatste zal ook op 23 mei te beluisteren zijn.

Stichting CuBaHof is een samenwerkingsverband tussen de basisscholen en culturele instellingen in Hof van Twente. De stichting draagt zorg voor het culturele aanbod voor alle scholen in de gemeente. De CuBaHof verzorgt jaarlijks voor alle basisschoolgroepen (bijna 3400 kinderen op 22 basisscholen) een afwisselend cultureel programma op het gebied van cultureel erfgoed, dans, literatuur, muziek, theater, audiovisuele en beeldende kunst. Sinds 1 december 2013 is een cultuurcoach aangesteld die de activiteiten, samen met de scholen en instellingen, tot stand brengt.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.