Hengevelde haalt het voorjaar in huis

Woensdagochtend was het zo ver: Vanaf 10.00 uur  waren Henk Pierik, Joan Peerik, Bennie Blanken, Peter Workel en Jon Klein Breteler druk in de weer met het plaatsen van de vele de buitenbakken aan de Goorse- en Diepenheimsestraat en op het kerk- en marktplein.  Met auto en aanhanger  eerst de nieuwe buitenbakken aan de palen schroeven en na de middag met de WVV  trekker en de papierwagen werd overgegaan tot het plaatsen van de binnenbakken met planten. Hierbij waren dezelfde heren weer aanwezig maar dan aangevuld met Henk Pierik, Hans Mulder alias de Bloemruiker en Nico Bebseler. Jon:”Tot op heden hebben we de papierwagen voor het water geven gebruikt, maar vanaf volgende week hebben we een eigen wagen voor het wekelijks water geven. Deze wagen wordt gebouwd door Jos Goselink en Bennie Blanken en die wordt mede mogelijk gemaakt door Doeschot Constructie, Lentelink Schilders, Loonbedrijf Pelle, Keuper en Timmerbedrijf Edo Pelle. Dit hele gebeuren is een initiatief van SIO winkeliers en ondersteund door de Hengevelde ondernemersvereniging SIO in samenwerking met voetbalvereniging WVV’34.


In de ochtend werden de buitenbakken geplaatst, hier met Joan Perik en Jon Klein Breteler.

Begin volgende week gaat de SIO winkeliers actie van start met Raad het totaal aantal planten in de groene bloembakken en Win een Buitenbloembak ten waarde van € 100,-  in samenwerking  De Bloemruiker.
Deze actie bestaat uit het raden van het totaal aantal bloemen in de groene bakken welke zijn bevestigd aan de lantaarnpalen in het centrum van Hengevelde.
Het betreft hier de Goorsestraat, Diepenheimsestraat en op het kerk en marktplein.
De actie loopt de hele maand mei en de uitslag wordt in de tweede week van juni bekend gemaakt via Wegdamnieuws.

Ook wordt de actie ondersteund op onze Facebookpagina:  winkeleninhengevelde.nl

Voor het water geven worden nog enkele vrijwilligers gezocht, deze kunnen zich melden bij Joan Perik.