maandag 25 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Programma Voorjaarsfeest Markvelde 19, 20 en 21 mei: “Vanouds gezellig!”

  • donderdag, 18 mei 2017 05:49
  • Geschreven door 

Als eerste van de lange rij traditionele kermisfeesten staat zoals altijd in het laatste weekend voor hemelvaart het Voorjaarsfeest in Markvelde weer op de agenda. In de actieve plattelandsgemeenschap Markvelde zijn door het jaar heen vele activiteiten en evenementen te beleven. Het jaarlijkse hoogtepunt is echter altijd weer het voorjaarsfeest. Een weekend lang is het feestterrein aan de Steenmorsweg het decor van sport-spel-muziek en gezelligheid. Vrijwel iedere inwoner van Markvelde en een groot aantal andere mensen dat Markvelde een warm hart toedraagt zijn de laatste weken op één of andere manier betrokken bij de voorbereidingen van het Voorjaarsfeest. Al deze mensen staan garant voor een programma met veel gezelligheid en gemoedelijkheid, wat iedere bezoeker zal ervaren. Nieuw in het aantrekkelijke programma voor dit jaar is vooral de aandacht die besteed wordt aan de gezelligheid op zaterdagmiddag en de grote publiekstrekker op zaterdagavond: Boh Foi Toch! Het feest begint op vrijdagavond met:

De traditionele M-factor om 20.00 uur. Een verrassende show voor en door mensen die zich bij Markvelde betrokken voelen. Ook dit jaar zullen er weer spectaculaire, hilarische en aandoenlijke shownummers opgevoerd worden. Vanaf 22.00 uur staat de band DC Bell uit Enter en omstreken op het podium. Zij maakten afgelopen najaar een verpletterende indruk tijdens het Lammershoes Live festival in Markvelde en werden diezelfde avond nog gecontracteerd om de vrijdagavond van het voorjaarsfeest af te sluiten.

Op zaterdag zijn er een aantal nieuwe onderdelen op het programma. Het traditionele kinderfeest start met het oplaten van ballonnen om 12.15 uur. Aansluitend is er vanaf 12.30 uur in de tent het Markvelds Tafelen, een initiatief van Stichting Het Zevensprongplein dat dit jaar voor het eerst onderdeel van het voorjaarsfeest uitmaakt. Betrokkenen bij Markvelde kunnen zich voor deze gezellige en rijkgevulde gezamenlijke lunchtafel aanmelden. Na de lunch wordt het programma omstreeks 13.30 uur voortgezet met de kinderspelen en vanaf circa 14.00 uur het nieuwe onderdeel de Muzikale Bingo. Voor iedereen die houdt van een spelletje en fijne meezing-muziek is dit absoluut een aanrader. Er zijn weliswaar geen grote prijzen te verdienen, maar de sfeer en de gezelligheid gaan dit absoluut overtreffen! Aansluitend wordt dan omstreeks 14.45 uur het eerste schot van het vogelschieten gelost door de uittredende schutterskoning. 

Op zaterdagavond zal het muzikale hoogtepunt van deze editie van het voorjaarsfeest plaatsvinden met het optreden van Boh Foi Toch. Kaarten zijn nog in de voorverkoop bij diverse adressen in de regio verkrijgbaar (zie www.markveldsbelang.nl). De heren van de Capri Road Show zorgen verder voor feest in de tent.

De zondagmiddag is zoals altijd zonder entreegeld en dus gratis toegankelijk voor iedereen. Dit jaar staat de derde uitvoering van de spectaculaire Aalnkettelrace op het programma. De open tractoren met een aangekoppelde (versierde) aalnkettel gevuld met schoon water gaan de baan op om te racen. De snelste wint maar onderweg moet water gespoten worden om het de andere coureurs zo moeilijk mogelijk te maken. Dat belooft weer een mooi modderig spektakel te worden.

Op het feestterrein wordt ook weer de sportieve zeskamp gehouden met deelname van vele teams uit de omliggende dorpen. Voor de kleinsten is er een ballonnen-clown een zijn er een aantal zandbakken om lekker in te spelen. 

Het weekend wordt afgesloten met een groot feest in de tent. Vanaf 16.00 uur treden de dames en heren van Joint Adventure uit Ruurlo op. Vorig jaar speelden zij de tent op de vrijdagavond plat, ze mogen dat nu op de zondagmiddag nogmaals laten zien. Tegen 19.00 uur zullen dan de mannen van de dialect-rockband Half um Half het podium bestijgen. De afgelopen jaren hebben zij hun reputatie als geweldige live-act zonder meer gevestigd. Half um Half staat garant voor een avondje Rocken, Höken en Angoan!

Programma voorjaarsfeest Markvelde 2017


Vrijdag
20.00 uur de M-Factor. 
Onder het genot van een welkomstdrankje voor iedere bezoeker. 
22.00 uur live muziek met de Enterse formatie DC Bell. 
Op veler verzoek hebben we speciaal voor de iets oudere bezoeker een aantal speciale zitplaatsen ter beschikking.
Deze zijn ook nog te gebruiken als u van de band en de feestgangers wilt genieten. 


De entree is deze avond gratis.
Zaterdag
Om 12.15 uur laten kinderen ballonnen op. Dit jaar gebeurd dat op het feestterrein.
Aansluitend rond 12.30 uur in samenwerking met de mensen van de stichting het Zevensprongplein aan het Markvelds tafelen.
Deze brunch vindt plaats in de feesttent.  Iedereen is welkom!
Meld je voor 12 mei aan via [email protected] of 0547-35143 Door een bijdrage van zowel de school als van Stichting Markvelds Belang word de brunch voor kinderen tot en met 12 jaar gratis aangeboden en vragen we voor ouderen een bijdrage van €5,-
Eventuele diëten/allergieën graag bij opgave vermelden.
Aansluitend aan het Markvelds tafelen beginnen we omstreeks 13.30 uur de kinderspelen en vanaf 14.00 uur het nieuwe onderdeel: De Muzikale Bingo!
Voor iedereen die houdt van een spelletje en fijne meezing-muziek is dit absoluut een aanrader. 
Na de Muzikale Bingo wordt rond 14.45 uur het eerste schot voor het vogelschieten gelost door de uittredende schutterskoning!
 
Op zaterdagavond zal het muzikale hoogtepunt van deze editie van het voorjaarsfeest plaatsvinden met het optreden van Boh Foi Toch. Ook is de Capri Road Show aanwezig!
Kaarten zijn nog tot en met 14 mei in de voorverkoop te krijgen voor €10,- bij de volgende adressen:
- Café van Otten, Rietmolen
- Café Dwars, St. Isidorushoeve 
- Café Spoolder, Bentelo
- Café Assink, Hengevelde
- Camping de Mölnhöfte, Diepenheim
- Café de Ruif, Neede
- Café Holly's, Eibergen 
- Café 't Stuupke, Haaksbergen
Entree aan de tent €12,50
 
Zondag 
De zondagmiddag is net als voorgaande jaren de entree gratis! 
Dit jaar is de derde editie van de Aalnkettelrace. Dat belooft weer een mooi modderig spektakel te worden. Om 13.00 uur start de wedstrijd.
Op het feestterrein wordt ook weer de Zeskamp gehouden met deelname van teams uit omliggende dorpen. De zeskamp start om 13.30 uur.
Voor de kleinsten is er een ballonnen-clown en zijn er een aantal zandbakken om in te spelen. Ook is er een springkussen aanwezig.
Het weekend wordt afgesloten in de tent. Vanaf 16.00 uur treden de dames en heren van Joint Adventure uit Ruurlo op.
Vorig jaar speelden zij de tent op vrijdagavond plat en ze mogen dat nu nog eens op zondagmiddag doen.
Tegen 19.00 uur zullen de mannen van de dialect-rockband Half um Half het podium bestijgen. 
De afgelopen jaren hebben zij hun reputatie als geweldige live-act zonder meer gevestigd. 
Half um Half staat garant voor een avondje rocken, höken en angoan!

Laatst aangepast op donderdag, 18 mei 2017 06:46
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren