Klimaatverandering en energietransitie door Peter Kuipers Munneke

Op 26 september komt op uitnodiging van Energie Coöperatie Hof van Twente (ECHT) weerman en onderzoeker Peter Kuipers Munneke naar Hof van Twente. De weerman heeft recentelijk onderzoek gedaan naar de dooiende permafrost in Canada. Op 26 september vertelt hij over zijn onderzoeken, klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Wat is bijvoorbeeld de noodzaak CO₂-emissie reductie en de rol van duurzame energie?

Hof van Twente wil in 2035 een energie neutrale gemeente zijn. Speerpunten zijn energiebesparing, energieopwekking en kennisdeling. In de gemeente zijn meerdere initiatieven gestart, veelal vanuit bewoners, om bij te dragen aan deze doelstelling. 

Peter zal ons vertellen over zijn ervaringen als klimaatonderzoeker in het poolgebied en neemt ons mee in wat de wereldwijde klimaatverandering voor ons hier in Hof van Twente betekent. Wat weten we wel en wat weten we niet? Wat kunnen we verwachten in Nederland en in Hof van Twente? En wat kunnen we doen om de doelstelling voor een energieneutraal Hof van Twente te bereiken?

Sinds 2013 is Peter weerman voor de NOS. Hij studeerde natuurkunde aan de universiteit van Groningen, studeerde verder aan de universiteit van Utrecht en werkt daar sinds 2005 als polair meteoroloog. Daar probeert hij te doorgronden hoe grote ijskappen in Groenland en Antarctica onder invloed van de huidige opwarming zullen afsmelten. Hiervoor is hij op   expeditie geweest naar Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Ben je geïnteresseerd in klimaatverandering en energietransitie en wil je meepraten? Kom dan op 26 september naar de Hofkerk in Goor (inloop 19.30 uur en aanvang 20.00 uur). Entree is gratis (vrije gift welkom). Aanmelden via echtvooru.nl/weerman. Vol=vol.