dinsdag 17 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Klimaatverandering en energietransitie door Peter Kuipers Munneke

  • zaterdag, 23 september 2017 09:59
  • Geschreven door 

Op 26 september komt op uitnodiging van Energie Coöperatie Hof van Twente (ECHT) weerman en onderzoeker Peter Kuipers Munneke naar Hof van Twente. De weerman heeft recentelijk onderzoek gedaan naar de dooiende permafrost in Canada. Op 26 september vertelt hij over zijn onderzoeken, klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Wat is bijvoorbeeld de noodzaak CO₂-emissie reductie en de rol van duurzame energie?

Hof van Twente wil in 2035 een energie neutrale gemeente zijn. Speerpunten zijn energiebesparing, energieopwekking en kennisdeling. In de gemeente zijn meerdere initiatieven gestart, veelal vanuit bewoners, om bij te dragen aan deze doelstelling. 

Peter zal ons vertellen over zijn ervaringen als klimaatonderzoeker in het poolgebied en neemt ons mee in wat de wereldwijde klimaatverandering voor ons hier in Hof van Twente betekent. Wat weten we wel en wat weten we niet? Wat kunnen we verwachten in Nederland en in Hof van Twente? En wat kunnen we doen om de doelstelling voor een energieneutraal Hof van Twente te bereiken?

Sinds 2013 is Peter weerman voor de NOS. Hij studeerde natuurkunde aan de universiteit van Groningen, studeerde verder aan de universiteit van Utrecht en werkt daar sinds 2005 als polair meteoroloog. Daar probeert hij te doorgronden hoe grote ijskappen in Groenland en Antarctica onder invloed van de huidige opwarming zullen afsmelten. Hiervoor is hij op   expeditie geweest naar Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Ben je geïnteresseerd in klimaatverandering en energietransitie en wil je meepraten? Kom dan op 26 september naar de Hofkerk in Goor (inloop 19.30 uur en aanvang 20.00 uur). Entree is gratis (vrije gift welkom). Aanmelden via echtvooru.nl/weerman. Vol=vol.

 

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

  • Reactielink miriam huitink zaterdag, 23 september 2017 11:42 Geplaatst door miriam huitink

    aanwezig bij lezing in hofkerk

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

http://grainesdesol.fr/index.php grainesdesol.fr