dinsdag 21 augustus 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Wethouder Harry Scholten aanwezig bij rondetafelgesprek Tweede Kamer

  • vrijdag, 06 oktober 2017 05:42
  • Geschreven door 

Op woensdag 4 oktober 2017 heeft Hengeveldse wethouder Harry Scholten (gemeente Hof van Twente) deelgenomen aan het rondetafelgesprek over asbest bij de commissie Infrastructuur & Milieu van de Tweede Kamer in Den Haag. Het was een goed/constructief gesprek waarbij deskundigen, overheden en maatschappelijke organisaties met elkaar van gedachten hebben gewisseld over wat er nodig is om het asbestprobleem adequaat aan te pakken. Wethouder Scholten kreeg voldoende gelegenheid om de lobbyboodschap vanuit (Hof van) Twente toe te lichten. Scholten wees onder andere op de noodzaak van een integrale aanpak van de asbestproblematiek en op het belang van het verhogen van het subsidiebedrag tot kostprijsniveau om de eigenaren van een asbest dak tegemoet te komen. Tijdens het rondetafelgesprek heeft wethouder Scholten (evenals twee jaar geleden) de Kamerleden uitgenodigd om in Hof van Twente met eigen ogen te komen zien welke opgave er (nog) ligt. Naar verwachting zullen enkele Kamerleden nog dit jaar op bezoek komen.

Bij het rondetafelgesprek waren 7 Kamerleden aanwezig: Laçin (SP), Von Martels (CDA), Kröger (GroenLinks), Van Eijs (D66), Van Brenk (50+), Bisschop (SGP) en Van Aalst (PVV). Zij konden verdiepende vragen stellen.
Na het pleidooi van wethouder Scholten was de reactie van de voorzitter van de commissie: “Het ontbreekt u in ieder geval niet aan passie!”
Gemeenschappelijke doelstellingen


Uit het rondetafelgesprek kwam naar voren dat veel partijen pleiten voor dezelfde doelstellingen. Er werd bijvoorbeeld meerdere keren aangegeven dat de financiën momenteel tekortschieten om tot een goede aanpak van het asbestprobleem te komen.
Daarnaast is het positief dat de doelstellingen van de Provincie Limburg (gedeputeerde Daan Prevoo was ook aanwezig) grotendeels overeenkomen met de Twentse doelstellingen:
• Daken asbestvrij per 2024
• Asbest saneren in combinatie met verduurzaming
• Continuering en borging van de subsidieregeling m.b.t. sanering van asbestdaken
• Samenwerking zoeken met het Rijk

 

Laatst aangepast op vrijdag, 06 oktober 2017 07:03
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

EEN VOGEL IS NOOIT BANG DAT ZIJN TAK BREEKT
HIJ VERTROUWT NIET OP DE TAK MAAR OP ZIJN VLEUGELS

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren