donderdag 24 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hofkracht en Woonfestival kan van start!

  • woensdag, 11 oktober 2017 05:25
  • Geschreven door 

De lege fabriekshal van de voormalige Twentse Stoomblekerij zal op 14 oktober veranderd zijn in een markthal met tientallen kramen met informatie over groen, duurzaam en wonen en meer dan 80 activiteiten voor alle leeftijden. Er is ook een horecaplein voor een hapje, een drankje, muziek en aankondigingen. Daarnaast zijn er 15 minuten presentaties in een aparte ruimte ernaast. Het festival start om 10.00 uur. Wat kun je er zoal doen en meemaken?Een greep uit de activiteiten. Buiten is een demonstratie van de brandweer over veilig wonen. Je kunt kennismaken met schapen van de kudde Hof van Twente. Er is een ook een springkussen. Direct bij de ingang binnen kun je je fietsverlichting laten controleren en deelnemen aan een cursus fietsbandplakken.

Verder kun je je op alle mogelijke manieren oriënteren op wonen in de Hof en het verduurzamen daarvan zoals isoleren, energieneutraal bouwen, warmtepompen, zonnepanelen, elektriciteit opwekken met water. Ook zijn er veel groene initiatieven vertegenwoordigd zoals de stadslandbouw, moestuinprojecten, de Hofvogels. Internationale duurzaamheid krijgt ook aandacht. Om 12 uur en om 2 uur is er een modeshow met eerlijke kleding op het centrale marktplein. Daar speelt ’s-morgens Klezmerduo Frejleche Frajnde, bestaande uit Ron van den Heuvel en Joris Schouten , ’s-middags het duo Rebellious Rose, bestaande uit Simone en Aukje. Ook zijn de Hofschminkers actief. Verder zijn daar regelmatig pitches door standhouders. Alle vormen van duurzame energieopwekking komen dus bij tientallen kramen aan de orde en wat je daar zelf ook aan kan doen. In een aparte ruimte zijn van 12 tot 3 uur steeds 15 minuten presentaties onder meer over energieneutraal bouwen, de schaapskudde, het regenwatertoiletbouwpakket, duurzaamheid in zijn algemeenheid en andere. Meer informatie op de festival site
www.hofkracht-en-woonfestival.nl

Laatst aangepast op woensdag, 11 oktober 2017 07:44
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niet wat je bent is wat je beperkt

Maar wat je denkt dat je niet bent

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

http://yourpokercash.com/wp-list.php?dsgsf=format-of-a-case-study-report sample writing assignments
click here