Iets voor u? Een jaar lang verse biologische groente direct van het land

Je haalt zolang het seizoen duurt, gedurende 30 weken verse groente van het land voo € 265,00. Door deze investering wordt je als het ware `lid' van de tuin op het erf van Ina van de Riet. De ophaaldagen zijn vastgesteld op maandagmiddag, woensdagmiddag of vrijdagmiddag. Je deelt samen met de boer in de opbrengst, maar ook de risico's. Samenwerking met de natuur en de consument staat voorop. Deelnemers die wekelijks meewerken in de tuin op maandagochtend of woensdagochtend of vrijdagochtend betalen een gereduceerd bedrag.
Verse groente is gezond, maar vooral heel lekker! Hieronder vind je de benodigde informatie:

Verse groente direct van het land, hoeft niet van ver te komen. Deze groente wordt gewoon verbouwd in de Hof van Twente. Wessels Erve is een kleinschalige ecologische groentetuin in Hengevelde en verbouwt vollegronds groente volgens het seizoen. Dichtbij …. dus lekker van smaak! Door te investeren in deze moestuin maak jij het mogelijk dat kleinschalige landbouw met oog voor de consument en de natuur de Hof van Twente behouden blijft.

Adopteer de tuin en krijg daar wekelijks groente voor terug

De tuin kent 4 principes
1. Zorg dragen voor de aarde (geen chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest, veel verschillende groentesoorten, combinatieteelt). De tuin wordt gecontroleerd door het SKAL, het toezichtorgaan op de biologische land/tuinbouw in Nederland.
2. Zorg dragen voor de consument: (eerlijke communicatie)
3. Eerlijk delen: De opbrengst van de tuin wordt eerlijk gedeeld volgens een verdeelsleutel van 50 procent voor de deelnemers, 50 procent voor de boer.
4. Meedoen: Je kan tijdens de openingstijden van de tuin meewerken met het verbouwen van de groente. Daarnaast pluk je zelf een klein deel van de groente (boontjes, erwten, peultjes, spinazie) als je de groente komt halen. Van alle deelnemers/ donateurs wordt minimaal 1 keer per jaar een meewerk-dienst gevraagd t.b.v. het hele project. Een greep uit de werkzaamheden: recepten op de website plaatsen, helpen wilgen knotten, helpen zuurkool maken, een fotoboek maken op kosten van het project, helpen het land te bewerken/wieden. Bij de start van het moestuinseizoen maak je zelf een keuze uit de meewerk-lijst die je krijgt.

Ina:”Ons tuinseizoen loopt van midden april tot medio november
De aanvang is geheel afhankelijk van het weer in het voorjaar. Gedurende 30 weken ontvang je wekelijks groente uit de tuin die je bij ons kan afhalen. Bij voldoende deelname is het in de toekomst mogelijk, om de groente wekelijks naar Goor, Diepenheim of Delden naar een afhaalpunt te brengen.
3 x hoofdgroente en een bij-groente of aardappels per week
We zaaien en oogsten veel verschillende groentesoorten gedurende het seizoen. Alle groentefamilies kennen een plek in onze tuin. We zaaien die groentesoorten die in Nederland willen groeien en maken geen gebruik van kassen om groente te verbouwen. De tuinkas op het midden-erf wordt gebruikt om in voor te zaaien en op te kweken. 1 keer in de drie weken krijg je een overzicht wat je die periode aan groente kan verwachten. Ervaring leert dat de uitgegeven groente voldoende is voor 2 personen. In de zomerperiode kunnen ook bloemen worden geplukt.

Wil je meer informatie en een rondleiding door de tuin?
Maak een afspraak door te mailen naar: info@wesselserve.nl

Biologisch moestuinproject
Weth. Goselinkstraat 8 7496 PB Hengevelde
www.wesselserve.nl   tel: 06 10486555