zaterdag 21 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Opvallende uitslag poll: "Het alcoholbeleid moet op de schop en terug naar NIX 16"

 • donderdag, 02 november 2017 05:15
 • Geschreven door 

De afgelopen week konden lezers van Wegdamnieuws stemmen op een stelling over het alcoholbeleid, moet de leeftijdsgrens weer naar 16 jaar, is het prima zo of is het maar gezeur? 181 mensen namen de moeite te stemmen, met een opvallende conclusie. In tegenstelling tot landelijke enquetes waar men het juist prijst de leeftijdsgrens enkele jaren geledn van 16 naar 18  jaar ging, geeft 35,9% van de stemmers aan dat het beleid op de schop moet en terug moet naar 16 jaar. 24,3% vindt dat de voorlichting moet worden uitgebreid en er meer op de gevaren gewezen worden en ouders actiever worden hierin. 17,1% geeft aan dat het zo prima gaat en 13,8% geeft aan dat het allemaal maar gezeur is en ze de jeugd moeten laten. Opvallende resultaten wat een duidelijk beeld geeft de visie in Hengevelde en omgeving. (Hieronder de resultaten in een grafiek) en aanvullende informatie.

alcohol13

Het blijft een heikel punt in veel gezinnen; hoe om te gaan met opgroeiende pubers in relatie tot alcoholgebruik. De gemeenten zetten zich samen met sportverenigingen, horeca, scholen en andere organisaties in voor alcoholpreventie. Enkele jaren geleden is de norm opgeschroefd naar 18 jaar, in theorie een goede maatregel, in de praktijk werkt het maar al te vaak averechts. Keten komen als paddenstoelen uit de grond, keten waar in veel gevallen geen toezicht is in tegenstelling tot de cafés. 
Ouders die niet op een lijn liggen, de een verbiedt het alcoholgebruik in de thuissfeer en ziet dat de kinderen hun vertier bij andere ouders thuis wel krijgen. Zomerfeesten hangen strenge maatregelen boven het hoofd bij verstrekking, taxibedrijven bevestigen dat jongeren meer dronken worden afgeleverd dan opgehaald bij tentfeesten. Eindconclusie: Jongeren drinken meer alcohol sinds de invoering van NIX 18.

Laatst aangepast op woensdag, 01 november 2017 07:56
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

 • Reactielink gemeente Hof van Twente donderdag, 02 november 2017 08:44 Geplaatst door gemeente Hof van Twente

  Wees duidelijker in de vraagstelling:
  óf huidig beleid (grens op 18+) handhaven
  óf terug naar 16+.

  Dus zwart of wit.
  Géén ja-maar.... of zoals het nu (fout) loopt, gaat het goed.

  Pas dan geef je een duidelijk beeld

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren