zondag 24 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Laag inkomen? Ook voor senioren kan er meer!

  • maandag, 13 november 2017 12:26
  • Geschreven door 

Er zijn diverse (financiële) regelingen voor mensen met een laag inkomen. Deze regelingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat chronisch zieken als dat nodig is, ondersteund worden bij het betalen van hun ziektekostenverzekering en kinderen uit een gezin met een laag inkomen toch kunnen sporten of mee kunnen op schoolreisje!

In week 45 is onze gemeente gestart met een vervolgcampagne om (financiële) regelingen voor mensen met een laag inkomen onder de aandacht te brengen. Tijdens de laatste week van de campagne wordt in samenwerking met Salut een Welzijnswijzer voor senioren gelanceerd met daarin ook aandacht voor deze regelingen.

Wethouder Pieter van Zwanenburg legt uit: “Een deel van de ouderen binnen onze gemeente komt ook in aanmerking voor de regelingen die we hebben voor mensen met een laag inkomen. Toch weten veel mensen dat niet of is de stap te groot om contact op te nemen. Daar willen we verandering in brengen. Daarom richten we ons in deze campagne wat meer op ouderen en de mensen die om hen heen staan zoals mantelzorgers en verpleegkundigen. Daar past de Welzijnswijzer mooi bij.” Naast mensen met een laag inkomen, is de campagne ook gericht op de mensen die dicht om deze groep heen staan zoals buren en mantelzorgers, maar ook kerkelijk werkers, huisartsen en andere hulpverleners. Zij signaleren vaak wat er nodig is en kunnen helpen om dat bespreekbaar te maken.

Dianne Veehof van Salut vult aan: “Salut is voor alle welzijnsvragen het eerste aanspreekpunt. Samen met de gemeente hebben we deze Welzijnswijzer voor ouderen ontwikkeld, omdat de meest actuele informatie vaak alleen online beschikbaar is en veel senioren daar moeite mee hebben. In de Welzijnswijzer worden naast informatie over regelingen voor mensen met een laag inkomen, ook uiteenlopende onderwerpen behandeld die voor deze bewonersgroep belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan maaltijdservices, zelfstandig wonen en vervoer in en buiten de regio.” Het eerste exemplaar van de Welzijnswijzer wordt op 27 november tijdens een bijeenkomst bij Salut aan de seniorenbonden uitgereikt. Later die week wordt de Welzijnswijzer samen met het Hofweekblad bij ieder huishouden bezorgd.

De campagne Laag inkomen? Er kan meer dan je denkt! start op 6 november, loopt tot 1 december en ligt in de lijn van de campagne die in juni werd gehouden. Door een aantal korte (animatie)video’s, posters en ABRI’s (in o.a. een aantal bushokjes) wordt er in alle kernen en online aandacht besteed aan regelingen vanuit het Participatiefonds en Bijzondere bijstand. Meer informatie is te vinden op www.hofvantwente.nl/laaginkomen. Zelf een poster ophangen of op een andere manier meewerken? Neem contact op met de gemeente. 

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

acrobat x pro promo code www.werathah.com check this site out
http://www.lacasagiusta.it software download architecture 2017