zaterdag 21 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het 2e nummer van “Onder de Linden” is uit, het blad over de geschiedenis van Stad en Ambt Delden

  • donderdag, 07 december 2017 21:38
  • Geschreven door 

Om dit tweede nummer uit te brengen hebben Ambt en Stad er hard aan getrokken. Het blad is ook voor vijf euro verkrijgbaar bij de Bazar van Jon in Hengevelde. Dit zijn niet onze verdwenen gemeenten, maar de Vereniging Heemkunde Ambt Delden en het Twents Streekarchief Delden, de samenwerking van de organisaties, die zich met de rijke geschiedenis van dit gebied bezighouden. Die samenwerking voelt als een huwelijk zoals dat heel vroeger wel onder een linde werd gesloten. Bovendien is het blad genoemd naar de lindeboom, die in de wapens van beide voormalige gemeenten, maar ook in dat van onze huidige gemeente te vinden is. Zaten er onder de boom op zo’n belangrijke ontmoetingsplek ook niet allerlei mensen, die elkaar oude verhalen vertelden? Was dit niet de echte geschiedbeleving?

.

Dit willen wij met ons blad ook bereiken. In ons nieuwste nummer vindt de lezer verhalen over de luchtwachttoren op de Deldeneresch, over markenstenen, over de oudste foto’s, die we in Delden hebben, over oude wegen en nog veel meer.
Het geheel is voorzien van prachtige foto’s en overzichtelijke kaartjes.

In Delden hadden we lange tijd geen historische vereniging meer zoals in Ambt, maar wel het Streekarchief met een aantal donateurs. Nu streven we ernaar om ook in Delden veel nieuwe leden met belangstelling voor de interessante historie van dit gebied te werven. Dus woont u in Stad of Ambt of heeft u een andere speciale binding met deze streek, meldt u zich dan aan als lid van onze historische organisatie. (Kosten € 23, - per jaar voor een echtpaar en € 14,- voor een alleenstaande)
Dit kunt u op twee manieren doen: aanmelding per mail naar [email protected] of door te bellen naar Bas Boer, tel. 074-3763655.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren