Het echte kerstgevoel

As zondag is het weer tijd voor Kroamschudd'n in Hengevelde.

Geen geschilderd kerststalletje in een kerk of kapel, maar je wanen in het veld bij de herders en de schapen, én…. een bezoek brengen aan het ‘echte’ kindje Jezus bij Jozef en Maria in de stal. Dat gevoel wil Hans Mulders graag overbrengen bij bezoekers. Zelf bracht hij ooit een bezoek aan de ‘levende kerststal’ in Enter die daar tot een jaar of 10 geleden georganiseerd werd. “Je liep door een bos, overal kaarslicht en je hoorde liederen in de verte. Prachtig vond ik dat. Hier in Hengevelde hebben we een schitterend plein met overdekt podium. Prachtig om daar nu een kerstmarkt met kersthapjes en drankjes aan te bieden. Het aangrenzende bos, is zeer geschikt voor een mooie wandelroute naar de kerststal.”

2000 jaar terug in de tijd

Het idee ontstond ca 5 jaar geleden. De ouderraad van school organiseerde al jaren een kerstmarkt. De groep van Hans Mulder wilde aan deze kerstmarkt iets extra’s toevoegen. Een levende kerststal met historische wandeling. 2000 jaar terug in de tijd. Tijdens deze wandeling komen alle aspecten van het kerstverhaal aan bod. Inmiddels is het evenement dus uitgegroeid tot meer dan alleen een gezellige kerstmarkt. De wijzen uit het oosten, de drie koningen, een levende engel boven de kerststal en natuurlijk Jozef, Maria en het kindeke Jezus zijn van de partij.
De herder, die de rest van het jaar z’n schapen laat grazen op verschillende plekken in de Hof van Twente, komt met zijn kudde voor de gelegenheid naar Hengevelde. Er staat een oude, stenen bakoven waar we verse broodjes bakken. Een boer uit de buurt brengt een groepje ezels en er komt zelfs een ‘kindvriendelijke’ os.”

Veiling

Hieronder het overzicht van items die we mogen veilen zondag 17 december. De items zijn allen  beschikbaar gesteld door Hengeveldse ondernemers. GEWELDIG, Hiervoor onze dank! 

Tegen 19.00 uur nemen we afscheid van de diverse koren en vocalisten en wordt het podium van de Het-tent vrij gemaakt voor een heuse Christmas-afterparty met DJ Kasper. Voor en tijdens de afterparty is er ook dit jaar weer een groots opgezette veiling, waarin tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items onder de hamer gaan. Zie onderstaand overzicht. De veiling is natuurlijk in handen van een betrouwbare en bekende veilingmeester. Hij of zij zal zich vanaf ongeveer 19.00 uur de blaren op de tong praten met als doel de veilingitems voor de best mogelijke prijs van de hand te doen.

www.hengevelde.nl

Tot zondag