vrijdag 16 november 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kerstmarkt 2017: een magische sfeer

  • maandag, 18 december 2017 20:18
  • Geschreven door 

“Gezellig de sfeer was goed! Ik had het idee dat het drukker was dan vorig jaar” aldus initiatiefnemer Hans Mulders. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) De 5e editie van de Kerstmarkt Hengevelde, met dit jaar zo’n 2500 bezoekers was wederom  een evenement waar iedereen met veel plezier op terug kijkt. Mark Tuinte namens de ouderraad van de Petrusschool: ” Als organisatie zijn we uitermate tevreden, bezoekers waren louter positief. En daarnaast hebben we het financieel ook erg goed gedaan. De omzet van de drank en het eten was meer dan voorgaande jaren. Rond de klok van 21.00 uur was echt al het bier op en ook de glühwein was een hit; ook dat was om 18.00 uur op! Er was net zoveel ingekocht als vorig jaar. Dankzij de COOP konden we gelukkig nog 3 dozen extra inkopen! Dan natuurlijk de veiling, een fantastisch resultaat, maar liefst 8000 euro, top! De veilingoppers waren feest bij “t Kooltje, Keet Cactus en de tv van EP Semmmekrot. De opbrengst van de kerstmarkt zelf, de verkoop in de kraampjes en zo lag ongeveer op zelfde niveau als afgelopen jaar. Mochten mensen nog tips hebben dan mogen ze deze doorgeven via [email protected] Alle sponsoren die een veilingitem of op een andere manier een bijdrage hebben geleverd willen we nogmaals hartelijk bedanken!”

R39A0491

Er hing dan ook een magische sfeer rond de kerk en het marktplein. Kerstliederen klonken van alle kanten, vuurkorven en lichtjes verlichtten de route die de bezoekers konden afleggen. Kinderen staan met stokken bij een kampvuur om marshmallows te roosteren. Een ezel en een gekke zwerver met een groot vat achter zijn fiets die overal door paradeerden. Midwinterhoorn blazers in de naam van Hennie Lelieveld en oud leraar van de Petrusschool Ben Weijermars. Schreeuwende marktkooplui en de drie koningen die zo nu en dan voorbijkwamen. Men kon op de foto met de Kerstman en zijn arrenslee en traditioneel houtzagen in het bos.

kerstmarkt 2017 36

Na de route van bijna een kilometer wachten de versnaperingen in de elfde magische sfeer: Glühwein en broodjes uit en op hout gestookte oven, bereid door professioneel geschminkte en verklede verkopers achter de kraam.
Ondernemers die geheel vrijwilliger misschien wel duizenden oliebollen bakken voor de menigte. Als klap op de vuurpijl natuurlijk Josef, Maria en kindje Jezus dit jaar vertolkt door Teun, Judith en Edo Pelle uit Hengevelde.

kerstmarkt 2017 60

Hennie Leliefeld en oud leraar van de Petrusschool Ben Weijermars.

 

De organisatie heeft al toegezegd dat er een 6e editie gaat komen.

R39A0485

Laatst aangepast op dinsdag, 19 december 2017 22:39
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hoe verder met dorpsblad De Höfte?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Koester de mensen die deze drie dingen bij jou zien:
1. De zorgen achter je glimlach
2. De liefde achter je woede
3. De reden voor je zwijgen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren