donderdag 21 februari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kroamschudd'n 2018: route incl. processiepad schot in de roos

  • maandag, 17 december 2018 05:58
  • Geschreven door 

“Soms zit het mee.... soms zit het tegen! Zondagmorgen sneeuwde het nog. Tijdens het Kroamschudd'n was het prima weer. Ik had het idee dat het drukker was dan vorig jaar” aldus Hans Mulders. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) De 6e editie van de Kerstmarkt Hengevelde was wederom  een evenement waar iedereen met veel plezier op terug kijkt. Mark Tuinte namens de ouderraad van de Petrusschool: ” Als organisatie zijn we uitermate tevreden, bezoekers waren louter positief. En daarnaast hebben we het financieel ook erg goed gedaan. De omzet was meer dan voorgaande jaren. Rond de klok van 21.30 uur was echt al het bier op en ook de glühwein was weer een hit.  Dan natuurlijk de veiling, een fantastisch resultaat waar de kinderen van school samen met ons goede doel (Ronald MC Donald fonds) erg veel profeit van gaan hebben! De veilingtoppers waren dit jaar de vis-clinic met o.a. Brian Beld, de tennis-clinic met Moppie en Lisette en de klusdag van de OR. Mochten mensen nog tips hebben dan mogen ze deze doorgeven via [email protected] Alle sponsoren die een veilingitem of op een andere manier een bijdrage hebben geleverd willen we nogmaals hartelijk bedanken!”

R39A0713

Er hing dan ook een magische sfeer rond de kerk en het marktplein. Kerstliederen klonken, vuurkorven en lichtjes verlichtten de route die de bezoekers konden afleggen. Kinderen staan met stokken bij een kampvuur om marshmallows te roosteren. Een ezel en een gekke zwerver met een groot vat achter zijn fiets die overal door paradeerden. Midwinterhoorn blazers in de naam van Hennie Lelieveld en oud leraar van de Petrusschool Ben Weijermars. Schreeuwende marktkooplui en de drie koningen die zo nu en dan voorbijkwamen. 

R39A0671

Na de route van ca 800 mtr wachten de versnaperingen op de sfeervolle kerstmarkt: Glühwein en broodjes uit en op hout gestookte oven, bereid door professioneel geschminkte en verklede verkopers achter de kraam.
Ondernemers die geheel vrijwilliger misschien wel duizenden oliebollen bakken voor de menigte. Als klap op de vuurpijl natuurlijk Josef, Maria en kindje Jezus dit jaar vertolkt door Jette, Marlou en Joris Roelink uit Hengevelde.

R39A0721

Hennie Leliefeld en oud leraar van de Petrusschool Ben Weijermars.

 

De organisatie heeft al toegezegd dat er een 7e editie gaat komen.

R39A0714

Laatst aangepast op maandag, 17 december 2018 08:51
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Je kunt niet meer terug naar het begin

Maar je kunt wel beginnen waar je nu bent om het einde te veranderen

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren