Maliproject Cees en Addie van der Sluijs

NIEUWSBRIEF

Beste Maliproject-vrienden,

Op het moment dat ik dit schrijf, 6 januari 2018, is Cees aangekomen in Bamako, Mali.
Casper heeft hem vanuit Bamako opgehaald en vandaag rijden zij naar Manantali, naar Cool-camp-mali, het aan de rivier de Baffele gelegen huis met 2 gastenhutten van Casper Jansen (www.coolcampmali.com).

Na het gereedkomen van de nieuwbouw van de toiletten bij de markt, waar ik in de vorige nieuwsbrief van oktober 2017 over schreef, kreeg Casper bezoek van de  inmiddels gepensioneerde hoofdonderwijzer van de school in Maréna, Famakan Keita. Hij bracht een brief mee voor Cees en Addie, waarin hij vraagt om electrische verlichting in de 3 schoolgebouwen.
Sinds de bouw van de grote stuwdam in de Baffele, reden waarom 34 dorpen indertijd omstreeks 1980 verplaatst zijn (w.o. Maréna, Tintilla en Nantéla) was de elektriciteitsvoorziening ter plekke niet verder gekomen dan Manantali. Nu anno 2017 is de elektriciteitsvoorziening – ja werkelijk - doorgetrokken langs de weg naar deze drie dorpen, maar niet naar de schoolgebouwen! Lieve mensen, dit is voor ons hier in Nederland toch ondenkbaar!
Cees en Casper gaan de situatie bekijken. Wat zal het bijzonder zijn dat er ook activiteiten kunnen zijn in de schoolgebouwen, als het ’s avonds donker is geworden. In het hoofdgebouw en de schoolgebouwen van Le Bon Berger in Manantali was er indertijd direct licht. M’Bimba, de initiator en directeur van Le Bon Berger, werkt immers op de stuwdam. Hij geeft daarom ook ’s avonds Engelse les voor ieder die dat wil. Daarom konden we ook in 2013 - bij ons bezoek samen met Elske – kerstfeest vieren ’s avonds/nachts in Le Bon Berger, met de kleine groep christenen uit Solo.
De rekening van het Maliproject blijft open voor  welkome giften: bankrekening van de Diaconie van de Hofkerk NL66SNSB 0908 763 743 onder vermelding van MALIPROJECT.

Informatie: Cees van der Sluijs en Addie van der Sluijs-Goud, T0547-333448, alsmede www.maliproject.nl.