De rode loper uit voor Sander Fox

Een nieuwe dirigent; Tijdens de speech kondigde de voorzitter met trots aan dat MiXX met ingang van het nieuwe jaar een nieuwe dirigent in huis had gehaald. Geen onbekende, nl. Sander Fox. Sander heeft in de afgelopen jaren meerdere keren voor het koor gestaan zowel als repetitor als dirigent, wie herinnert zich niet het grandioze optreden tijdens de Sing en Swing in de feesttent in Hengevelde ? Van recentere datum is de herinnering aan het kerstconcert voor de Seniorenvereniging  van  Buurse, onder leiding van Sander Fox. Hij is een uitstekende dirigent en bovendien een zeer verdienstelijk pianist. Het koor en de band zijn zeer verguld met deze aanstelling.

De nieuwe dirigent heeft al aangegeven dat hij het een prachtige uitdaging vindt om met het koor en band de samenwerking aan te gaan. Ideeën  zijn er genoeg en de eerste plannen voor eigen gemaakte arrangementen zijn al gesmeed. Bestuur en leden van MiXX wensen Sander Fox heel veel succes bij zijn nieuwe club !

Op maandag 8 januari hield de zangvereniging MiXX haar traditionele nieuwjaarsreceptie voor al haar leden. Plaats van samenkomst was de repetitieruimte in Kulturhus De Marke in Hengevelde. De gezellige avond werd ingeleid door de voorzitter Frank Appelman, die stil stond bij wel en wee in de vereniging. Hij memoreerde kort het vertrek van dirigent Tjeerd Bollmann, die helaas wegens privé omstandigheden het koor weer moest verlaten. Als een koor twee keer in jaar door omstandigheden gedwongen afscheid moet nemen van haar dirigent, dan is dat voor bestuur en leden een hele uitdaging. Die is het koor en de band aangegaan en iedereen mag zich zelf een schouderklopje geven voor getoonde flexibiliteit en enthousiasme. Het repetitiebezoek bleef goed en in de periode voor Kerst werden zelfs nog een paar Kerstoptredens gegeven, waar iedereen, ook het publiek,  met respect aan terugdenkt. Het was top.