donderdag 21 februari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zomertijd voorlopig niet afgeschaft

  • donderdag, 08 februari 2018 15:34
  • Geschreven door 

Op 25 maart gaat de klok gewoon een uur vooruit, en op 28 oktober weer terug. Het is zelfs de vraag of het er ooit van komt, dat afschaffen. Een voorstel om het dagelijks bestuur van de EU meteen te vragen om te kiezen voor dan wel zomer- dan wel de wintertijd haalde het niet. Het was wel spannend, maar uiteindelijk was er een verschil van 61 stemmen in het 751 leden tellende Parlement. CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik is teleurgesteld. „Een klein stapje in de lange weg om het klokverzetten in de EU te stoppen”, toont ze zich echter wel strijdvaardig. Want de eerste stap tot afschaf is wel genomen denkt ze. "Ik weet zeker dat actiegroepen, regeringen en Europarlementsleden aan de weg blijven timmeren om afschaffing te bereiken. Het is in het belang van zoveel gezinnen en kinderen die nodeloos last hebben van deze verplichting.”
Er komt een onderzoek.

Het parlement in Straatsburg stemde vandaag weliswaar voor een oproep om een einde te maken aan het halfjaarlijkse klokverzetten, dat volgens de initiatiefnemers schadelijk is voor mens en dier. Maar een amendement zwakte de tekst behoorlijk af. Nu wordt de Europese Commissie slechts gemaand om nader onderzoek te doen naar de voor- en nadelen. Vervolgens moet de commissie, 'indien nodig', een voorstel doen voor herziening.

 

Laatst aangepast op donderdag, 08 februari 2018 15:41
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Je kunt niet meer terug naar het begin

Maar je kunt wel beginnen waar je nu bent om het einde te veranderen

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren