Patrick ten Breteler:” Tot volgende week op de ijsbaan!”

Als we de weersverwachting voor komende week mogen geloven, kunnen de schaatsen uit het vet. Na het weekend wordt het nog wat kouder. De maximumtemperatuur komt een aantal dagen uit rond het vriespunt en de nachten worden zeer koud met in het binnenland minima tussen -7 en -12! Pas op vrijdag zou de temperatuur overdag weer boven het vriespunt komen. De eerste vragen zijn al binnen bij de redactie, “weet je al iets over de ijsbaan?” Hoe gaat voor de ijsbaanmannen de komende week er ijsbaan technisch uit zien? Patrick ten Breteler: “Met het weer lijkt het goed te komen. Alleen is het nu overdag nog te warm dus wat in de nacht aanvriest ben je nu overdag ongeveer weer kwijt aan ijs, maar dat wordt over paar dagen anders, dus dan kan het zomaar lukken met de ijsbaan. We zijn positief”.
Wat staat de ijsbaan mannen te wachten voor de komende dagen? Enkel afwachten of zijn er nog werkzaamheden mogelijk die de ijsgroei bevorderd?

De ijsvloer moet nog van ver komen

Patrick: “Nu enkel afwachten. De baan is redelijk dichtgevroren, maar nog niet dik genoeg dus je kunt er nog niet op. De ijsmeesters Broshuis en Blokhorst houden het dagelijks in de gaten en houden water op goed niveau zodat er optimale ijsgroei is. Nog even afwachten dus, maar zoals het nu lijkt zeg ik:
Tot volgende week op de baan!”