maandag 25 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Boomfeestdag interessant én gezellig op Petrusschool

  • woensdag, 14 maart 2018 19:02
  • Geschreven door 

Leerlingen van de Heeckerenschool uit Goor, Twickel College Delden en Petrusschool uit Hengevelde hebben op de nationale Boomfeestdag bomen geplant. In de januaristorm zijn er op diverse plekken in de gemeente bomen omgewaaid. Op een aantal locaties staan er nu weer mooie nieuwe exemplaren. Ook bij de Petrusschool werd door kinderen van groep 7b een boom geplant. Zij plantten een lindeboom op het schoolplein. Marianne Hutten vertelde kinderen dat bomen ervoor zorgen dat er minder CO2 in de lucht komt, wat weer goed is voor onze gezondheid. Vervolgens werd met behulp van een kopspijkerquiz bepaald wie als eerste de schop in de grond mocht zetten voor de nieuwe boom. Daarna hebben ze samen de boom gepland. Als traktatie kregen de kinderen een klein gebakje en een Boomfeestdagrugzakje met verrassingen. Klik HIER voor een fotoalbum (door Jan Schoneveld). Linde Tijhof en Mirte Kruizinga bedankt voor jullie inbreng in dit artikel!

Nationale Boomfeestdag
Woensdag 14 maart was de 62e editie van de landelijke Boomfeestdag. Door het hele land doen ongeveer 100.000 kinderen mee in bijna 300 gemeenten. Met elkaar worden dan ongeveer 200.000 bomen en struiken geplant. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen meer kennis en inzicht geven in het belang van bomen voor de natuur. Dat doen ze door natuureducatie en het organiseren van de Boomfeestdag. Staatsbosbeheer is de moederorganisatie van de Stichting. Scholen, Staatsbosbeheer en gemeenten trekken vaak samen op in de viering van de Boomfeestdag.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren