maandag 16 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

CDA: Snel goede invulling vrijkomen locatie Assink

  • maandag, 19 maart 2018 06:16
  • Geschreven door 

Aanstaande woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wegdamnieuws biedt de politieke partijen de gelegenheid om aan Hengeveldenaren uit te leggen waarom zij nou juist op hun partij zouden moeten stemmen. Vandaag aan het woord aan Harry Scholten namens het CDA Hengevelde. Hieronder de standpunten met onder andere aandacht voor de plek Assink aan de Goorsestraat en aandacht voor kruising Goorsestraat / Diepenheimsestraat:

 

Faciliteren en ondersteunen inwoners met opstellen dorpsplan Hengevelde
- Hengevelde is goed georganiseerd en vanuit al die organisaties komt steeds meer de vraag naar een gestructureerd beeld/plan voor de toekomst van Hengevelde. Hoe gaan we om met zorg in Hengevelde, met de kerk etc.

Snel goede invulling vrijkomen locatie Assink
- Als hier een rol voor de overheden is weggelegd dan faciliteren dat deze mooie plek snel wordt opgevuld.

Ruimte voor lokale ondernemers
- Hengevelde groeit en bloeit mede en vooral dankzij lokale ondernemers, dat moeten we blijven steunen en faciliteren.

Aandacht voor kruising Bretelerstraat/ Needsestraat
- Beide kruisingen zullen de komende jaren opnieuw onder de loep moeten worden genomen daar het overzicht op deze kruisingen lastig is. Verder:

- Het hele buitengebied is voorzien van glasvezel en de grote deelname laat zien hoe belangrijk dit is. Ook voor de kern is dit een flinke stak voorwaarts.
-Speeltoestellen nabij kinderrijke wijken-
-Een jeugdhonk voor 14-18 jarigen
-Marke III herkavelen voor starters
-Senioren Blijven wonen in Hengevelde verder stimuleren
-Glasvezel nu ook in de kern Hengevelde

Hierbij onze algemeen punten CDA voor de hele Hof:

1. Wij gaan altijd uit van de kracht, ambitie en eigen identiteit van de mens in onze kernen en buurtschappen. We staan voor de kern- en buurtschapsgerichte aanpak van de vraagstukken die de Hof van Twente kent. Zo’n aanpak is de beste garantie voor het behoud van en respect voor de eigen identiteit van onze kernen en buurtschappen.
2. Een gedegen, sober financieel beleid met efficiënte besteding van de beschikbare middelen, waarbij duurzaamheid van de investe- ringen en beperking van de lastendruk voor onze burgers het uitgangspunt zijn.
3. Regelmatig overleg met de inwoners van de Hof van Twente. Wethouders moeten het gemeentehuis uit en het gebied in. Hof van Twente is hun werkgebied: bij de ondernemers op kantoor, bij de mensen thuis, bij de verenigingen in de bestuurskamer. Communicatie en “feeling” met de mens in onze gemeente staat centraal en moet geoptimaliseerd worden. We staan voor vraaggericht werken in onze kernen en buurtschappen. Hierbij moet de regeldruk verder verminderd worden en de doorlooptijd van beslissingen verkort worden, daar waar dat binnen de mogelijkheden van de gemeente ligt.
4. Verder inhoud en speciale aandacht geven aan de uitvoering van de zorgtaken met extra aandacht voor ouderen en jeugdzorg. Maatwerk voor degene die zorg behoeft en ondersteuning aan hen die zorg verlenen.
5. Inzetten op instandhouding van de sport- en gemeenschapsvoorzieningen en realisering van kunstgrasvelden in Goor (sportpark GFC) en Diepenheim.
6. Een beleid dat is gericht op de leefbaarheid en vitaliteit in alle kernen en buurtschappen. Voldoende woningen blijven bouwen voor met name onze eigen jeugd en ouderen in de kernen en buurtschappen met daarbij extra aandacht voor het behoud van de kleine scholen.
7. Een sterke economie in Hof van Twente met volop aandacht voor voldoende bedrijvigheid en werkgelegenheid. Dit willen we sti- muleren door het bedrijfsleven zoveel mogelijk van dienst te zijn bij uitbreiding, uitplaatsing en realisatie van nieuwe plannen. Ook in de dorpen en op het platteland moet ruimte zijn voor ontwikkeling en bedrijvigheid, passend bij de aard en schaal van de gemeenschappen.
8. Behoud van het vele vrijwilligerswerk dat in het verenigingsleven en in de mantelzorg wordt gedaan. Dit werk verdient blijvende ondersteuning. We willen inzetten op extra ondersteuning voor instellingen die vrijwilligers inzetten, dit verhoogt de saamhorigheid en noaberschop in Hof van Twente.
9. Het behoud van ons mooie buitengebied. Daarvoor zijn sterke agrarische bedrijven en goede ontwikkelingsmogelijkheden een “must”. Ook de recreatieve sector verdiend extra ondersteuning en blijvende aandacht.
10. Een gemeente waarin duurzaamheid, verkeersveiligheid en een degelijk beheer en onderh de openbare ruimte hoog in het vaandel staat. Bewustwording inzake energieverbruik, energie-opw “verbeter de wereld en begin bij jezelf” zal de komende tijd bovenaan onze agenda staan.

Laatst aangepast op zondag, 18 maart 2018 17:26
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

  • Reactielink Seine maandag, 19 maart 2018 09:42 Geplaatst door Seine

    Prima initiatief om op wegdamnieuws de partijprogramma's te laten zien. Ik mag er van uitgaan dat alle partijen aan bod komen want het is gebracht als nieuws en niet als reclame.

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren