Stappen en happen: Met bijna 500 man spectaculaire opbrengst

Ondanks de gure wind hebben er ongeveer 475 deelnemers, waaronder 20 kinderen en 8 honden mee gelopen. De opbrengst van ruim € 5000,-  welke zoals bekend geheel ten goede komt aan KWF-kanker bestrijding, Alpe d'HuZes mag gerust spectaculair genoemd worden.
(KLIK HIER VOOR DE FOTO’S)
De tocht begon met koffie en cake bij de familie Baak aan de Eschweg in Bentelo en ging door Bentelo en Wiene. Onderweg waren er verschillende stops waar een hapje en een drankje natuurlijk niet mochten ontbreken. Snert, een wijntje van Johan Pierik, maar ook de legendarische Zomerfeest soep van wijlen Gerda Assink. (Recept bij de redactie op te vragen)

Bij terugkomst kregen de wandelaars nog een toetje, en was er weer koffie om warm te worden en waar men nog gezellig kon zitten om even bij te kletsen.
Elly Pierik:"De wandelaars waren erg enthousiast, en de organisatie van deze dag zeer tevreden. Heel veel dank aan alle deelnemers, sponsoren en vrije giften".

Speel ook mee met de leukste quiz van het jaar. Het team PIERIK-NIEHOES organiseert de actie ONE family ONE goal Alpe d’Huzes met als motto “Opgeven is geen optie” de grote Hengevelde Bentelo quiz op vrijdag 6 april. Opgave voor 3 april bij: René Dijkstra (rene.dijkstra@planet.nl) of bij Sjoerd Pierik (sjoerdpierik@hotmail.com). De organisatie stelt een quiz boek samen met zo’n 100 vragen en opdrachten op allerlei gebieden. Je kunt niet zo gek bedenken: thema’s als sport, wetenschap, cultuur, beroemdheden, muziek etc. komen aan de orde. Vanzelfsprekend maken Hengeveldse en Bentelose onderwerpen ruimschoots onderdeel uit van de vragen. Er mag gebruik gemaakt worden van alle vormen van ondersteuning: (social) media, naslagwerken, computer, oom, tante, opa en oma…..