dinsdag 17 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Meerderheid Staten wil provinciale stimuleringsregeling voor verwijderen asbestdaken in Overijssel

  • dinsdag, 10 april 2018 08:12
  • Geschreven door 

Tijdens de Statenvergadering van 11 april dient een meerderheid van Provinciale Staten (CDA, SP, ChristenUnie, SGP, VVD, 50plus en GroenLinks) een motie in voor een provinciale stimuleringsregeling voor het verwijderen van asbestdaken.

De fracties van SP en CDA namen na verschillende gesprekken met betrokkenen het initiatief voor de motie. “Uit de vele gesprekken die wij inmiddels over asbest hebben gevoerd, komt geregeld naar voren dat men wel wil saneren maar dat de financiële middelen vaak niet toereikend zijn. Door de vele verschillende initiatieven die nu ontstaan op het gebied van asbestsanering, is dit hét moment om tot sanering over te gaan. Wij vinden dat de provincie hier een stimulerende rol kan en moet pakken”, aldus Bouwien Rutten (CDA) en Harry Broekhuijs (SP).

Grote opgave
In 2024 moeten alle daken in Overijssel asbestvrij zijn. Om dit te realiseren moet er nog heel hard gewerkt worden. Het idee van het fonds dat de Statenfracties in het leven willen roepen, is dat het functioneert als een lening. Als de lening is afbetaald kan dit opnieuw gebruikt worden om een particulier of bedrijf te helpen bij het saneren van asbestdaken. Naast het opzetten van de stimuleringsregeling roept de motie Gedeputeerde Staten ook op om de asbestproblematiek aan te melden als project om in aanmerking te komen voor de door het kabinet aangekondigde regiodeals. Als Overijssel inderdaad in aanmerking komt voor de regiodeal kan de provincie een flinke bijdrage vanuit het Rijk tegemoet zien. 

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

bitcoin apps ios how to get 1 btc in a day convert 240 us dollars bitcoin convert 240 us dollars to bitcoin conversion de bitcoins a dolares click here for more info