dinsdag 17 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lionsclub actief in Hengevelde: steun het goede doel

  • woensdag, 11 april 2018 08:23
  • Geschreven door 

De komende dagen/weken zullen vele Hengeveldse ondernemers door leden van de  Lions Club telefonisch worden benaderd om de eventuele sponsor mogelijkheden met  te bespreken. De Lionsclub Haaksbergen organiseert een jaarlijks terugkerend festival, aantrekkelijk voor een groot en gevarieerd publiek, stimulerend voor de meer dan 600 deelnemers en interessant voor sponsoren om hun naam hieraan te verbinden.
Dit jaar vindt het Scholtenhagen Festival plaats op zondag 3 juni. Via www.scholtenhagenfestival.nl  zijn alle actuele ins en outs van het festival te lezen.
De opbrengsten zijn bestemd voor het steunen van goede doelen. 

 

sch 2

Het doel van 2018

Podium optredens
Een gevarieerd programma van koren en divers (jong) muzikaal talent vindt plaats tussen 12.00 uur en 16.00 uur op vier grote buitenpodia.  Er zal 1 podium speciaal voor jong talent zijn. De artiesten komen overwegend uit de regio, met daarnaast enkele grote, landelijk bekende, koren.
Vanaf 16.00 uur wordt vanaf podium 1 de afterparty muzikaal ondersteund.

Kunst en Food markt
Centraal in het park zal er een markt zijn met in totaal ca 25 Food - en Kunstkramen met standhouders uit Haaksbergen en omgeving, die hun diversiteit aan streekproducten en kunstwerken in een ongedwongen sfeer tentoonstellen.

Kinderactiviteiten
Op de kinderlocatie bevinden zich twee springkussens en zal een kindercircus optredens verzorgen. Tevens staan daar kraampjes waar pannenkoeken, poffertjes, ijs en limonade aan de kinderen gratis verstrekt zullen worden.
Ook is er voor hen een mogelijkheid om zich te laten schminken.

Schapenscheren
Ook de Schaapskudde maakt deel uit van het Festival, waardoor de Stichting Schaapskudde Haaksbergen onder de aandacht komt van een groot publiek.
Uiteraard zullen er een aantal schapen op vakkundige wijze op een podium van hun vacht worden ontdaan.

Loterij
Bij de entree tijdens het festival  kunnen loten gekocht worden voor een loterij, waarvan de nummers van de winnende loten rond 17.00 uur door een  notaris van Derkman Siemerink Netwerk Notarissen te Haaksbergen worden getrokken.
Voor het eind van het festival worden de winnende nummers bekend gemaakt en de prachtige prijzen uitgegeven.
De winnende nummers worden ook op de website vermeld.  www.scholtenhagenfestival.nl
 
Horeca
Vanuit het restaurant en op verschillende plaatsen in het park zorgt het team van Restaurant Zalencentrum ’t Hagen ervoor, dat de kelen gesmeerd kunnen worden en de inwendige mens in ruime mate kan worden voorzien.
Kortom, een zondagmiddag programma met een gratis entree, waarvan wij overtuigd zijn, dat dit voor een breed publiek in Haaksbergen en omgeving opnieuw aanleiding zal zijn om in grote getale van te komen genieten.
 
Stichting Activiteiten Lionsclub Haaksbergen
In het kader van een structurele aanpak heeft de Lionsclub Haaksbergen de Stichting Activiteiten Lions Club Haaksbergen opgericht, die tot doel heeft geldmiddelen te verwerven en te besteden aan bestemmingen, die een algemeen maatschappelijk belang beogen.
De activiteit Scholtenhagen Festival is hierin ondergebracht, evenals de loterij.
Wij zijn er trots op dat de Stichting de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)- status heeft verkregen. Op onze website treft u de financiële verantwoording van de Stichting aan.
 
Donaties
Met de opbrengst van het Scholtenhagenfestival en de loterij heeft de Stichting in 2010 donaties verstrekt aan een ontwikkelingsproject in Rwanda en aan de VASH te Haaksbergen.
In 2011 is er opnieuw een donatie gegaan naar de VASH , waardoor zij een “Indoor Curling set” hebben kunnen aanschaffen. Tevens is er een donatie naar de Stichting Hulphond Nederland gegaan, waarmee een hulphond, genaamd Nina, voor een inwoner uit Borne is gefinancierd.

Van de opbrengst in 2012 hebben deze organisaties opnieuw een ruime donatie ontvangen.
In 2013 waren wij in staat om ruime donaties te doen aan de Voedselbank Enschede/Haaksbergen en aan de Schutte’s Bosschool in Enschede, ter medefinanciering van een multi-sportveld.
In 2014 hebben opnieuw de Voedselbank, maar ook de Stichting Kinderen van de Voedselbank en het Alzheimer Café Haaksbergen een donatie ontvangen.
In 2015 heeft de Lionsclub de Voedselbank een transport bus met koelfaciliteiten voor het vervoer van voedselpakketten ter beschikking gesteld met de toezegging van een garantsteling voor de operationele kosten van deze bus voor een periode van drie jaar.
Daarnaast hebben het Alzheimer Café en de Stichting Kinderen van de voedselbank opnieuw een donatie ontvangen.
  
Website & Facebook pagina
Viawww.scholtenhagenfestival.nl  zijn alle actuele ins en outs van het festival te lezen.
Ook worden via de facebook pagina de actualiteiten gepubliceerd.
 
Sponsoring
Daar de entree van het festival gratis is en er behoudens de opbrengsten van de genoemde loterij geen directe inkomsten zijn, zijn wij een groot woord van dank verschuldigd aan de vele sponsoren ( zie onze website) die ons financieel of materieel steunen om dit festival en daarmee de donaties mogelijk te maken.
Naast de sponsoren uit het bedrijfsleven en de detailhandel in en uit de omgeving van Haaksbergen zijn wij de gemeente Haaksbergen en de Stichting Groot Scholtenhagen erkentelijk voor hun support!

* De Stichting Activiteiten Lions Club Haaksbergen is door de Belastingdienst per 01-01-2011 aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI)

sch 1

Laatst aangepast op dinsdag, 17 april 2018 21:37
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

blockchain data analysis grainesdesol.fr