Petrusschool 30 mei dicht door staking

Directeur Dineke Hek verzond de onderstaande brief richting de ouders:
Zoals in de nieuwsbrief voor de vakantie was te lezen, gaat onze school dicht op woensdag 30 mei, i.v.m. de staking.
Hierover zijn door enkele ouders wat vragen gesteld. In deze brief wil ik, namens het team, graag antwoord geven op deze vragen, door uitleg te geven over onze redenen om te staken.
De leerkrachten van onze school staken om twee redenen, nl. de werkdruk en de aantrekkelijkheid van het beroep.
Deze aspecten leg ik hieronder uit:
 

Werkdruk
Aantrekkelijkheid van het beroep
Door de combinatie van een hoge werkdruk en een relatief laag salaris zijn de afgelopen jaren veel leraren gestopt en uitgestroomd naar andere (onderwijs)sectoren. De instroom op de Pabo daalt behoorlijk snel en veel leerkrachten gaan in de komende jaren met pensioen. Dit heeft als gevolg dat we nu al kampen met een lerarentekort, dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien. Dat betekent dat we niet meer altijd een vervanger kunnen vinden als een leraar ziek is. Als dit zo doorgaat betekent het straks ook dat we niet meer kunnen garanderen dat we voor elke klas een leraar kunnen vinden.
 
De leerkrachten van de Petrusschool willen een duidelijk geluid laten horen door op woensdag 30 mei te staken. We willen binnen onze school graag goed onderwijs blijven verzorgen. Hiervoor hebben we voldoende mensen en middelen nodig. Het is nu tijd, dat de overheid hierin investeert en gedane toezeggingen ook echt nakomt.

Wij willen: Samen werken aan de toekomst!