Hengeveldse schrijft een boek

Karin Ebbekink sinds 2005 woonachtig in Hengevelde, had afgelopen zaterdag haar boekpresentatie. Karin: ”Ik werk sinds 1996 op een orthopedagogisch centrum voor licht verstandelijke jongeren met ernstige complexe problemen. Al jaren zoeken de jongeren bij de bieb naar een boek die over het leven in een leefgroep gaat. Die konden ze niet vinden. Ik ben de cursus schrijven en illustreren gaan volgen bij kinderboekenschrijfster Yvonne Brill. Volgend jaar komt haar 150e boek uit. Yvonne had 9 cursisten en bij kunst en cultuur een subsidie gekregen om dit project van kweekvijver cursisten aan te sturen en te begeleiden in het schrijven en tekenen. De tijd was kort een kleine 4 maanden, maar ik heb voor de jongeren van mijn groep een boekje geschreven over een 13-jarig meisje uit Rotterdam. Thuis loopt het niet goed en ze moet naar een leefgroep in een klein dorpje in Twente. Het fantastische was:
 

Dat ik de jongeren van mijn groep nodig had. Ik moest tenslotte weten hoe ze denken, wat ze voelen, welke spanning er is wanneer ze weten dat ze naar een leefgroep gaan. Hoe denken ze over de groepsleiding en al dat soort dingen. Daar hebben ze mij fantastisch mee geholpen. Illustreren daar ben ik niet goed in, maar wel onderdeel van de cursus. Ook daar hebben de jongeren mij enorm mee geholpen. Kanjers zijn het. Zo mochten de jongeren ook het lettertype bepalen. Dat moest wat groter zijn dan normaal, want dat leest fijner en relaxter.

Het boek is te bestellen via mij opKJ.Ebbekink@home.nl  voor €10,00.

k heb ook boekenleggers laten ontwerpen met alle informatie van Roxy en waar informatie te vinden is. Deze boekenlegger kost €1,00 daarvan gaat de helft naar de jongeren voor een leuke activiteit. Zie ook de Facebookpagina: Boek ‘Roxy naar de leefgroep’ van Karin Ebbekink.