Kringloop Hof van Twente, van en voor u!

Zoals u de laatste maanden al in de media heeft kunnen lezen, is de Kringloop Hof van Twente met als koepelorganisatie de Coöperatie Hof van Anpak’n, voortvarend aan de slag gegaan. Helaas hebben we de laatste weken geconstateerd, dat er misverstanden zijn ontstaan over ons burgerinitiatief. In dit kader worden we vaak over de dezelfde kam geschoren als van andere Kringloop organisaties in de Hof van Twente.
Graag wil de Kringloop Hof van Twente benadrukken, dat ze een unieke doelstelling en aanpak hebben ingezet. Een aanpak zonder winstdoelstelling. Voor de Kringloop Hof van Twente geldt: U brengt uw spullen, meubelen, speelgoed, boeken, kantoorspullen, galanterie en meer. Kringloop Hof van Twente verzamelt en verkoopt deze producten. Winst die daarop gemaakt wordt, komt volledig toe aan het sociaal domein. Dus stichtingen, ouderen bonden, sportverenigingen, statushouders etc. kunnen niet alleen op morele steun rekenen, maar ook op financiële hulp.
 

Juist daarom is de inbreng van iedere inwoner van de Hof van Twente van belang en wil de Kringloop HVT benadrukken, dat dit voor alle kernen binnen onze gemeente geldt. Immers in elke kern wonen en leven minder bedeelden en inwoners die onder de armoede grens leven, die onze hulp broodnodig hebben. Zoals hierboven beschreven heeft de Kingloop Hof van Twente een transparante en volledig controleerbare wijze van werken. Als hierover onduidelijkheden zijn, vraag het ons.

Dit particulier burgerinitiatief is tot stand gekomen door bereidwilligheid en steun van individuele inwoners, die hun betrokkenheid niet onder stoelen of banken steken, maar herkenbaar naar buiten treden, omdat het nu eenmaal zo bitter nodig is. Dat de Gemeente ons initiatief niet ondersteunt, ondanks ons gezamenlijk belang, neemt niet weg dat wij ons willen blijven inzetten voor het sociaal domein. Wij gaan verder, maar kunnen het niet zonder hulp van de inwoners.

Om alles in goede banen te leiden zoekt de koepelorganisatie Hof van Anpak’n betrokken inwoners, die ons willen helpen om ons doel te bereiken. Zo is er grote behoefte aan vrijwilligers die kleine klussen willen uitvoeren bij ouderen en mensen die professionele hulp niet kunnen betalen. Binnen de Kringloop Hof van Twente hebben we diverse afdelingen, zoals kledingafdeling, boekenafdeling, speelgoedafdeling, meubelafdeling etc. die vrijwilligers nodig hebben. Ook vrijwilligers die kassa afhandelingen kunnen verrichten worden gezocht. Kom eens langs, kijk wat je leuk vindt en meld je aan! Wij hopen, dat ook u aan ons dringende oproep gevolg wilt geven, al is het alleen maar om kennis met ons te maken en te vernemen, wat wij als Hof van Anpak’n en de Kringloop Hof van Twente voor de medemens, maar ook voor u kunnen betekenen.

Meer weten en zien? Overkoepelende organisatie is: www.hofvananpakn.nl  (week 23 online) of mail naar info@hofvananpakn.nl .

Kringloop outlet Hof van Twente: www.kringloopoutlethvt.nl  of info@kringloopoutlethvt.nl . Ook kunt u contact opnemen met:

Yke de Jong, tel. 0615551426;
Carel Groothengel, tel. 0640244740;
Roel Hoekman, tel. 0653768508.

Wij zijn ervan overtuigd, dat we veel kunnen betekenen voor vele verenigingen en stichtingen en wij roepen die organisaties nogmaals op om met ons in gesprek te komen, om u uit te leggen hoe belangrijk onze organisatie ook voor u kan zijn. Mooi is dat daarmee ook uw eigen organisatie een enorme financiële impuls kunt geven. Immers voor wat hoort wat en daar worden u en wij direct blij van en zal tevens de cohesie tussen de verenigingen en stichtingen verbeteren. Samen kunnen wij maken dat het welzijn in de Hof van Twente beter wordt.