‘Bennie over de Brug’ al 42 jaar bij de Rellie

Vanmiddag om 13.00 uur geht es wieder los voor Bennie van der Kolk, bij de Rellie bekend als Bennie over de Brug. Al 42 jaar is de Hengeveldenaar met Goorse roots Bennie van der Kolk betrokken bij de Rellie in Goor. Een straattheater groep, bestaand bijna 100 man die ieder jaar weer de inwoners uit Goor en ver daar buiten versteld doet staan. Bennie: ”Als je hier eenmaal bij bent ga je nooit weer weg. Zolang ik het nog kan ga ik door, het is zo’n mooi team hier met elkaar! Voetballen heb ik altijd met veel plezier gedaan, alleen hier is het net of je ieder jaar kampioen wordt als je met die gasten in de optocht op de wagen staat en alles draait weer! Ik ben dan ook erg blij met mijn vrouw Irma, als ik die niet had gehad was ik niet meer bij de Rellie geweest!”

 
Vanochtend was het om 7.00 uur opstaan en klaar maken voor de grote dag. Bennie: ”We zijn echt een grote vriendengroep, iedereen helpt elkaar met van alles en nog wat. Je presteerde als team, het gros van de groep lag gisterenavond rond 21.00 uur in bed, morgen overdag geen bier tot na de optocht! De pan met soep en de broodjes staan al klaar!”
 
<< Krampus
 
Hoe ziet jouw dag eruit vandaag?
“Vanochtend was het eerst de laatste hand leggen aan mijn masker met hoorns en het pak en dan richting de hal aan de Nijverheidstraat in Goor. De optocht gaat rond de klok van 13.00 uur van start en dan zijn we om ongeveer 18.00 uur hier terug. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de prijsuitreiking in de tent en dan hoop ik om 10.00 uur thuis te zijn. En maandag hebben we hier al jaren “Schoolfeest 3”, van 13.00 tot 18.00 uur, de heren Kiezenbrink uit Hengevelde hebben er wel eens opgetreden!”
Vanmiddag staat Bennie met 18 man op een van de laatste wagens in de optocht, rond de klok van 14.30 zullen zij aansluiten. Krampus is het thema van de Rellie voor het sluitstuk van de Allegorische Optocht 2018. De Krampus is een beestachtige demon uit de folklore van de Alpen-regio’s. En met name rond 5 december jagen ze met name in Oostenrijk rondom Sint-Nicolaasdag kinderen en volwassenen angst aan met roestige bellen en kettingen. Krampus is een onderwerp dat al jaren op de agenda wordt ingebracht door Justin Nijhof. En dit jaar werd het thema ook omarmd door de overige leden.
Bennie met de Rellie in 1981