Derde editie Kleurrijk in de Hof meer dan kleurrijk

Editie 2018 van Kleurrijk in de Hof was weer een smeltkroes van culturen vandaag op het plein de Höfte in Goor, bedoeld als ontmoeting tussen de verschillende culturen. Van 11.00 uur tot 16 uur was het een aaneenrijging van activiteiten als dans, muziek en culinaire hoogstandjes.
(KLIK HIER VOOR EEN BIJZONDER FOTOALBUM)
Diverse verenigingen, stichtingen, geloofsgemeenschappen en organisaties konden laten zien wat ze in huis hadden. Rond de middag zag het plein zwart van de mensen, hetgeen bewees dat het evenement groeiende is. De bezoekers konden gratis genieten van Eritrese, Syrische, Turkse, Armeense en Hollandse gerechten als kniepertjes en bonensoep, Jeugdcircus Caroly was aanwezig en ook de sportfanaten kwamen aan hun trekken in diverse disciplines. Hengeveldenaren als Suze Cousant, Luuk Hofmeijer, Cees van der Sluijs en Raymond Wegdam waren de hele dag actief op diverse vlakken:

Luuk Hofmeijer kwam met een knap optreden met Circus Carolyn en Wegdamevents was aanwezig met de speedsoccer arena en een springkussen. Suze Cousant toonde zich een waar henna kunstenares zoals in het fotoalbum te zien is en Cees van der Sluijs is al van meet af aan nauw betrokken bij de organisatie van dit bijzondere evenement.

Turkse koffie, gebak uit Armenië en Marokko, naanbrood uit Irak, een Syrische kapper, een maaltijd uit Eritrea. Dat alles naast de Hollandse poffertjes en de Twentse kniepertjes. Kortom; gerechten uit meerdere landen die u (gratis) kon proeven!
Voor de voetballende kinderen maakte het geen verschil uit welk land of cultuur je afkomstig was; spelen maar.

De organisatie was dan ook uiterst tevreden over deze prachtige dag onder fantastische weersomstandigheden.  Er was voor ieder wat wils en aan alle leeftijden was gedacht. Nederlanders samen met mensen uit bijvoorbeeld Syrië aan de waterpijp. De Turkse koffie werd rijkelijk geschonken aan bezoekers en deelnemers met diverse achtergronden.

Er waren (oude) ambachten zoals klompen maken en kinderen  konden geschminkt worden, het kon niet op.